logo schoon is gewoonDe gemeente vindt afvalscheiding belangrijk en betrekt de sportverenigingen in Zoetermeer graag bij een pilot gericht op afvalscheiding. Vanaf februari worden er op zeven verschillende sportcomplexen verzamelcontainers geplaatst.

Met deze verzamelcontainers kunnen sportverenigingen op een eenvoudige manier afval scheiden en zwerfafval op hun terreinen tegen gaan. Het afval van een sportvereniging bestaat voor meer dan de helft uit plastic verpakkingen, blikjes, drankenkartons, fritesbakjes en plastic tasjes. Door gescheiden inzameling verdwijnt dit niet langer in de restafval container.

De gescheiden inzameling van het afval is ook gunstig voor de verenigingen, de opbrengst die dit oplevert zal worden geïnvesteerd in de sportcomplexen. De kosten van een container zijn €1600, waarvan de gemeente de helft voor zijn rekening neemt. De opbrengst wordt per sportpark geraamd op ongeveer €700,- per jaar. De containers worden verspreid over heel Zoetermeer geïnstalleerd, zo komen er containers in het Vernede park, het Buytenpark, het Van Tuyllpark, het Westerpark, het Noord Aa en bij DSO Oosterheem en FC Zoetermeer.

Na een periode van een half jaar zal deze pilot geëvalueerd worden. Meer informatie over een schoon Zoetermeer is terug te vinden op www.zoetermeer.nl/schoonisgewoon.

-advertenties-

-goede doel-