Afbeelding bij burgerinitiatievenWie een idee wil uitvoeren voor de verbetering of vernieuwing van zijn eigen straat, buurt of wijk kan voortaan gemakkelijk advies krijgen. De gemeente heeft hiervoor een digitaal loket geopend. De indiener krijgt advies hoe bijvoorbeeld om te gaan met subsidies en vergunningen. Wethouder Paalvast (Samenspraak) is blij met dit loket “ We kunnen nu nog beter ondersteunen bij goede ideeën en initiatieven uit de stad”.

Het loket is de uitwerking van de motie Groene golfambtenaar die de raad eind november 2014 aannam. De motie Groene golfambtenaren had als doel om één loketfunctie in te richten. Via het loket zorgt de gemeente voor ondersteuning, de kans dat een idee daadwerkelijk slaagt wordt hierdoor vergroot.

De gemeente heeft op deze manier goed overzicht van wat er zich in de stad afspeelt. Ideeën die mogelijk bij elkaar aansluiten kunnen op deze manier verbonden worden. Per initiatief en behoefte wordt er gekeken naar een passend advies of een oplossing. Daarnaast verwijst het loket naar andere initiatiefnemers/partijen die verder kunnen helpen. De gemeente overlegt maandelijks met BizKwadraat, het platform van en voor burgerinitiatieven in Zoetermeer. Het loket is een pilot die eind 2015 geëvalueerd wordt.

U vindt het loket hier: www.zoetermeer.nl/inwoners//hulp-bij-burgerinitiatieven-groene-golf-ambtenaar

-advertenties-

-goede doel-