vvd Marc RosierWethouder Marc Rosier heeft een belangrijke post binnen de Vervoersautoriteit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag gekregen. Hij is recent verantwoordelijk geworden voor de portefeuille Middelen (financiƫn). Sinds 1 januari is Rosier al lid van de Bestuurscommissie van de Vervoersautoriteit, waar alle 23 regionale wethouders verkeer deel van uit maken.

Marc Rosier heeft als wethouder in Zoetermeer onder andere de portefeuille verkeer en hij maakte zich al langer binnen Haaglanden sterk als ambassadeur voor de bereikbaarheid van Haaglanden. Rosier gaat zich nu dus ook inzetten voor een betere bereikbaarheid van de Metropoolregio en daarmee natuurlijk ook die van Zoetermeer.

Wethouder Rosier heeft in Zoetermeer zichtbaar vernieuwen hoog in het vaandel heeft staan. Binnen de Vervoersautoriteit is dit voor Rosier ook een belangrijk thema. Bijvoorbeeld waar het gaat om bereikbaarheid en verkeersveiligheid.

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag is op 1 januari 2015 gestart. Het gebied omvat 23 gemeenten. De gemeenten bundelen hun krachten in het samenwerkingsverband om het gebied beter bereikbaar te maken en het economisch vestigingsklimaat te versterken.

-advertenties-

-goede doel-