Gezonde Schoolkantine ONC ClauslaanHet Oranje Nassau College Clauslaan (ONC) heeft van het Voedingscentrum de schaal Gezonde Schoolkantine ontvangen. Van de 2000 onderzochte schoolkantines hebben er 100 het predicaat 'gezond' gekregen van het Voedingscentrum. Het ONC Clauslaan is één van deze honderd scholen.

Het assortiment van de kantine is beoordeeld door een voedingsdeskundige van het Voedingscentrum en voldoet aan alle eisen die worden gesteld aan een gezonde schoolkantine. Als richtlijn geldt een aanbod van minimaal 75% producten uit de Schijf van Vijf (zoals fruit, broodjes, salades) en daarnaast maximaal 25% extra's (zoals koek, snoep, snacks).

Een gezond aanbod in de kantine zorgt ervoor dat leerlingen vaker voor voedzame producten kiezen. De ambitie van de overheid en het Voedingscentrum is daarom dat in 2015 alle schoolkantines gezond zijn. Het ONC Clauslaan voldoet al aan deze eisen, evenals het ONC Parkdreef.

De schoolkantine van het ONC wordt geëxploiteerd door van Leeuwen catering. Van Leeuwen catering heeft zich tot doel gesteld om bewust leven onder jongeren te bevorderen door op eigenzinnige wijze uiting te geven aan gezondheid, duurzaamheid en sociaal ondernemen. De samenwerking met het ONC is succesvol verlopen met de schaal Gezonde Schoolkantine als bekroning.

-advertenties-

-goede doel-