14Jamie Hermans, geboren en getogen in Zoetermeer, staat vrijdagavond in de tweede duelshow van de populaire tvshow Bloed, Zweet en tranen. Ze zal, onder andere in een duet met niemand minder dan Wolter Kroes strijden om een plek in de halve finale.

IMG 2646Jamie staat in het dagelijks leven regelmatig áchter maar ook vaak al zingend óp de bar. Als de sfeer er lekker in zit, pakt Jamie de microfoon en geeft een kleine show voor de gasten. De 21-jarige Zoetermeerse volgde ruim vier jaar zangles bij Music Soul House van Jeruma Arnold. Door het leren van de goede zangtechnieken merkte ze dat ze steeds makkelijker kon zingen. Ervaring deed Jamie ook op in de band 4½MEN: "We zijn een leuke combinatie van oud(er) en jong. We spelen nu drie jaar en ik vind het nog net zo leuk als toen we begonnen. We staan nog regelmatig op de bühne en maken er dan ook altijd een groot feest van."

jamie hermansHoe heb jij de auditie(s) ervaren. Had je verwacht door te mogen naar de volgende ronde?

"Het was een hele leuke ervaring. Ik was van te voren heel zenuwachtig, maar toen ik eenmaal aan het zingen was verdwenen deze zenuwen ook snel weer. Toen ik door was en nog kans maakte op de wildcard was het wel echt heel erg spannend. Ik had niet verwacht dat ik door zou gaan. Er zaten hele goede, ervaren kandidaten tussen die een grote kans maakten.

Als je daar eenmaal staat valt het eigenlijk allemaal ook wel weer mee. Dan sta je oog in oog met ervaren muzikanten die er verstand van hebben. Doordat je eerst een praatje met ze maakt is het ijs gelijk gebroken. Het zijn stuk voor stuk hele aardige en vriendelijke mensen. Ik zong een liedje van Xander, ‘Afscheid’, dus ik wilde wel heel graag goed presteren."

Wat was voor jou het moeilijkste moment en wat het leukste?

"Het moeilijkste moment was toch wel die drempel waar ik overheen moest, vlak voor mijn auditie. Ik vond het zo spannend en wist niet zo goed wat mij overkwam. Het leukste moment daarentegen was dat de jury zo snel al drukte. Ik moest toen nog die enorme uithaal doen. Ik was bang dat ik hem van de zenuwen en adrenaline niet zou halen. Toch is me dit gelukt en daar ben ik wel heel erg trots op! En dan als klap op de vuurpijl natuurlijk die wildcard!"

 

Wie is binnen de muziek iemand waar je naar op kijkt, een voorbeeld aan neemt?

"Ik heb geen idool en ben ook niet echt een grote fan van iemand. Ik wil ten alle tijden mezelf blijven maar er zijn zeker artiesten waar ik mezelf wel in kan vinden, en waardeer om hun persoonlijkheid en zangkwaliteiten. Anouk is daar een mooi voorbeeld van. Ik geloof wel dat zij echt oprecht is in alles wat ze zegt en doet. Dit spreekt me enorm aan! Ik wil gewoon een ‘normaal’ mens met een ‘normaal leven’ zijn en blijven, en hoop ook dat anderen mij zo blijven zien. Ik ben nog steeds gewoon Jamie Hermans."

 

-advertenties-

-goede doel-