energieconsulentenEnergieconsulenten oefenen met het doormeten van lampen en huishoudelijke apparaten

De energieconsulenten van stichting Piëzo zijn deze winter volop in de weer met het geven van Energiescans en Energieparty’s op verschillende plekken in Zoetermeer. De Energiescans en –party’s zijn in het leven geroepen door Piëzo en de gemeente Zoetermeer en bedoeld om Zoetermeerders bewuster met energie om te laten gaan en om ‘lerende’ vrijwilligers van stichting Piëzo hun talenten en vaardigheden in te laten zetten.

Tijdens een Energiescan of –party gaan twee energieconsulenten, lerende vrijwilligers, in op het energiegebruik in een woning en hoe op dit gebruik bespaard kan worden. Tijdens de scan lopen de consulenten door de woonkamer en keuken om het energiegebruik te meten en worden de overige ruimtes besproken. Na afloop van de scan ontvangt de bewoner een rapport met daarin bruikbare tips om het energieverbruik te verlagen. Het toepassen van deze tips leidt op den duur tot een verlaging van het energieverbruik.

De Energiescans en –party’s zijn toegankelijk voor alle Zoetermeerders en kunnen op aanvraag gegeven worden. De activiteiten zijn altijd gratis.

Voor meer informatie of het aanvragen van een Energiescan of –party kunt u terecht bij Jocelyn Heidweiller via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door te bellen naar 079-8887770.

-advertenties-

-goede doel-