Opening Bus 63 foto Rob Verbunt MG 3137

Burgemeester Aptroot snijdt de 'Bus 63' taart aan, met naast zich Jolanda Letterie van Stichting MOOI (foto: Rob Verbunt)

Lerend en Levend buurtcentrum Bus 63 aan de Busken Huethove 63 in Buytenwegh is afgelopen week goed van start gegaan met twee openingen en heel veel belangstelling van buurtbewoners. In het buurtcentrum, dat opgezet is door Stichting MOOI kunnen mensen elkaar ontmoeten en samen meedoen aan activiteiten en cursussen. Stichting MOOI werkt bij het buurtcentrum samen met vele andere organisaties in de wijk, zoals missionaire en diaconale initiatief Halte 2717 en het ID college.

20150220 40915 20150220 40918

Woensdag 18 februari werd het buurtcentrum geopend voor de buurtbewoners, vrijdag was de officiële opening waar ook burgemeester Aptroot bij aanwezig was. Aptroot noemde de opening van het centrum een grote stap in de goede richting. Toen de burgemeester in 2012 bij zijn aantreden in gesprek ging met bewoners van alle wijken in Zoetermeer, was vooral Buytenwegh een wijk die hem de nodige hoofdbrekens bezorgde. Dit gesprek waarin de bewoners hun zorgen uitten over de achteruitgang in de wijk was het startpunt van een plan om de leefbaarheid te verbeteren. Aptroot: ”Veel maatregelen beginnen nu hun vruchten af te werpen. Er zijn harde maatregelen genomen in Buytenwegh om de overlast te verminderen en hele positieve zoals de komst van dit centrum. Een buurtcentrum zoals deze waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten kunnen doen was al heel lang een wens van de buurt, met dank aan alle meewerkende organisaties en vooral Stichting MOOI en Vidomes is het nu ook echt een feit!”

20150220 40920 DSC05552
Woensdag 18 februari ging het centrum, onder grote belangstelling, al open voor de buurtbewoners

Bus 63, het huis-voor-de-buurt, zal elke maandag tot en donderdag van 9.00 tot 17.00 uur open zijn voor buurtbewoners en wie maar behoefte heeft aan een praatje, een kop koffie, advies of hulp. Het buurthuis krijgt binnenkort nog een echte Bushalte voor de deur, waar de vertrek- en aankomst tabellen vervangen zijn door een activiteiten kalender.

Het buurtcentrum wordt grotendeels gedragen door de buurtbewoners, die als vrijwilliger ook in het centrum aanwezig zullen zijn tijdens de openingstijden. Op de begane grond is een gezellige en huiselijke ontmoetingsruimte, voor zomaar een kopje koffie of activiteiten. Er komen activiteiten voor alle leeftijden, kinderen, volwassenen en ouderen kunnen hier terecht. De eerste verdieping herbergt flexplekken, buurtwerkers, maar ook medewerkers van de politie of de kerken kunnen hier werken. De zolder is gereserveerd voor de studenten van het ID-college, zij kunnen hier verslagen uitwerken als ze in de wijk een stage hebben gedaan.

Op woensdagen zal dit huis bemenst zijn door gastheren en -dames uit de kerk, van het missionaire en diaconale initiatief ‘Halte 2717 - voor Zorg en Zin’. Activiteiten van Halte 2717 zijn bijvoorbeeld: interreligieus gesprek, een buurtmaaltijd, de oriëntatiecursus op de Bijbel. Eén van de kamers van het buurtcentrum is ingericht als stilteplek. Daar kan je terecht om even tot jezelf te komen. Om in alle rust een persoonlijk gesprek te voren, een kaarsje aan te steken of te bidden.

Een kijkje nemen? Loop eens binnen! Bus 63 vind je aan de Busken Huethove 63 in Buytenwegh.

-advertenties-

-goede doel-