SEBO LogoHet aanbestedingsbeleid van de gemeente Zoetermeer is aangepast. Daar waar de gemeente de vrijheid heeft om een opdracht te verlenen op basis van één of meerdere offertes, geeft zij de voorkeur aan een lokale ondernemer met het vernieuwde SEBO-keurmerk.

SEBO staat voor Sociaal Economisch Betrokken Onderneming. Deze aanpassing van het aanbestedingsbeleid geldt in ieder geval voor twee jaar. Uiteraard moet er ook met het SEBO-keurmerk wel een goede, marktconforme prijs-kwaliteitsverhouding worden geboden. Voor kleinere diensten wordt de voorkeur gegeven aan een Zoetermeers bedrijf met SEBO-keurmerk, bij middelgrote tot grote aanbestedingen zal in ieder geval minimaal 2 Zoetermeerse berdrijven uitgenodigd worden bij de aanbesteding.

De gemeente Zoetermeer laat hiermee zien dat het sociaal economisch betrokken ondernemen zeer serieus neemt. Het vernieuwde SEBO-keurmerk is er voor alle lokale ondernemers, ook zzp-ers. Met het SEBO-keurmerk laat een ondernemer zien hart te hebben voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en of andere sociale en maatschappelijke doelen. Een ondernemer geeft bijvoorbeeld een kans aan iemand die gedeeltelijk arbeidsongeschikt is, of helpt culturele instellingen en goede doelen.

Burgemeester Aptroot: “Ondernemers die maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en lokale ondernemers zijn, krijgen hierdoor een extra steun in de rug van de gemeente”.

Bij de aanpassing van het beleid is de gemeente uitgegaan van de mogelijkheden voor deze betrokken ondernemers. Zo wil Zoetermeer blijven pionieren en innoveren.

Meer informatie is te vinden op zoetermeer.nl/ondernemers/sebo-keurmerk, hier kan het SEBO-keurmerk ook aangevraagd worden. De selectie wordt uitgevoerd door een onafhankelijke instantie, het Keurmerkinstituut B.V. in Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-