metrum kunstVeel vrijwilligers van kunstorganisatie Terra Art Projects maken zelf kunst. TERRA en Hetty Arens, bedenker van wijkmuseum het Metrum, bieden hen de mogelijkheid om de kunstwerken die zij maken te tonen in de wijk Buytenwegh. Nu te zien: Frank Dingeman, ‘A Dream Came True’

Eind 2012 werden er in het kader van het kunstproject ‘1001 Dromen’ evenzoveel transparante bollen met daarin dromen van stadsbewoners in de Zoetermeerse Dobbeplas te water gelaten. Het project van kunstenaar Vera Zegerman bood mensen de kans om te dromen over hun eigen toekomst of die van de stad.

“Droom 378 was mijn droom: ‘ooit één keer met de Hurtigruten langs de kust van Noorwegen varen’”, vertelt Frank. “Die droom heb ik in januari 2013 waargemaakt. De foto’s die nu in het Metrum hangen zijn een kleine selectie uit de vele foto’s die ik tijdens deze enerverende boottocht langs de winterse Noorse kust en - fjorden heb gemaakt.”

Wat is het Metrum?

Het Metrum werd door Hetty Arens ontworpen in opdracht van Terra Art Projects. Het doel van de transparante expositiekubus is om wijkbewoners een platform te bieden voor hun creatieve uitingen. Er zijn inmiddels vele tentoonstellingen te zien geweest, waarbij het sociale aspect (ontmoeten en samen maken) een belangrijk rol speelde. De kunstwerken worden gemaakt door jong (schoolkinderen) en oud. Het hoeft geen ‘hoogdravende’ kunst te zijn. Alle disciplines, zoals schilderijen, tekeningen, foto’s, keramiek, beeldhouwwerk en zelfs modelbouw, zijn welkom.

Heb je ook een leuk idee voor het Metrum? Neem dan contact op met Hetty Arens: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie over Terra Art Projects vind je op www.terra-artprojects.com.

-advertenties-

-goede doel-