2006 Amsterdam Agneskerk 368fe983e2Zaterdag 28 februari zal het maandelijkse orgelconcert in de Oude kerk (Dorpsstraat 59) worden verzorgd door Marco den Toom. Het is de eerste keer dat de bekende organist zal spelen in de serie orgelconcerten. Op het programma staan werken van o.a. F.Asma, C. Schumann, Michel Magne, Ch.M Widor, D.Bedard en M. den Toom.

Marco den Toom (1978) studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium en bij Herman van Vliet, Charles de Wolff, Klaas Jan Mulder en Jacques van Oortmerssen. Zijn musiceren kenmerkt zich door een eigenzinnige maar vooral ook spontane aanpak. Hij is een veelgevraagd begeleider van koren en is regelmatig op televisie te zien en te horen. Van zijn spel zijn talloze cd’s en dvd’s verschenen. Marco componeert ook, voornamelijk christelijke liederen en gospels en zal tijdens het concert een aantal eigen nummers spelen.

De aanvangstijd is 15.00 uur tot 16.00 uur Het concert is gratis toegankelijk maar er is wel een collecte bij de uitgang.

 

Wekelijkse lunchpauzeconcert

Woensdag 4 maart zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpsstraat 59) worden verzorgd door Tatiana Kiourou (vleugel). Deze bekende Zoetermeerse pianiste zal werken vertolken van o.a. Bramhs, Debussy, Piazolla en Grieg .

Tatiana is van oorsprong afkomstig uit Rusland en heeft daar aan het Conservatorium gestudeerd. Ze woont inmiddels al vele jaren in Zoetermeer en heeft een mooie les en concertpraktijk opgebouwd.

De wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude Kerk zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op woensdagmiddag tussen 12.45 en 13.15 uur Organisatie :Stichting ‘Concerten Oude Kerk Zoetermeer’

 

-advertenties-

-goede doel-