3mp ingang mandelabrugHet college stelt de gemeenteraad voor om twee extra, nieuwe, liften te plaatsen bij de Mandelabrug, om de bereikbaarheid daarvan betrouwbaarder te maken. De huidige twee liften vallen regelmatig uit door storing.

Het college wil de zes bestaande roltrappen vervangen door vier roltrappen en twee liften. De liften zijn geschikt om met rolstoel of fiets te gebruiken.

De bruikbaarheid en beschikbaarheid van de verbinding tussen de wijk wordt dan betrouwbaarder. En ook de verbinding met de OV haltes verbetert. De twee grotere nieuwe liften worden centraal en sociaal veiliger geplaatst. De nieuwe liften zijn uitgerust met een automatisch waarschuwingssysteem waardoor een storing direct gemeld wordt aan de monteurs en er gelijk actie kan worden ondernomen.

Wethouder Marc Rosier: “De betrouwbaarheid van de bestaande liften is te beperkt. Het is belangrijk dat de Mandelabrug bereikbaar is aangezien we zo’n 6000 vervoersbewegingen per dag over deze brug zien. Het college zet daarom in op een zichtbare vernieuwingen aan de brug.”

In 2013 zijn samen met gebruikers en belanghebbenden uit de directe omgeving maatregelen bepaald om het aanzien van de Mandelabrug te verbeteren. De voorpleinen zijn deels al heringericht. De roltrappen worden dit jaar en volgend jaar vervangen. Op korte termijn wordt de bewegwijzering op de pleinen vervangen en worden de bewaakte fietsenstallingen vergroot. Een maatregel die nog open staat is het verbeteren van de huidige liften en dan vooral het verminderen van de storingsgevoeligheid, het vergroten van de sociale veiligheid en het gebruiksgemak.

Het college doet in de perspectiefnota het voorstel voor financiële dekking voor de twee nieuwe liften, de kosten zullen naar schatting 2 miljoen euro bedragen. De besluitvorming over deze plannen vindt daarom pas plaats bij de besluitvorming over de perspectiefnota.

-advertenties-

-goede doel-