restaurant gedekte tafelDe gemeente start een experiment met huiskamerrestaurants. Kookliefhebbers kunnen in hun huis, op regelmatige basis, een kleine groep mensen tegen een vergoeding gezamenlijk laten dineren. De gemeente heeft hiervoor enkele voorwaarden opgesteld. Zoetermeerders die een huiskamerrestaurant willen starten, zijn bijvoorbeeld zelf verantwoordelijk voor de afstemming met omwonenden en andere belanghebbenden.

Wethouder Mariëtte van Leeuwen is enthousiast over het initiatief. “De komst van huiskamerrestaurants zorgt voor meer bruis en levendigheid in de stad. Daarnaast stimuleert het initiatief ontmoetingen tussen mensen. We faciliteren de behoefte die in de stad leeft.”

Om een huiskamerrestaurant te kunnen beginnen zijn er beleidsregels opgesteld. De beleidsregels liggen naar verwachting vanaf 29 mei zes weken ter inzage en iedereen kan hierop reageren. De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners meedenken over het beleid.

Naast de huiskamerrestaurants zijn er in Zoetermeer ook twee wijkrestaurants, het eetcafé Meerzicht en het eetcafé De Leyens. De wijkrestaurants verzorgen goede maaltijden tegen een betaalbare prijs, daarnaast zijn de wijkrestaurants sociale bijeenkomstplekken voor wijkbewoners. Afgelopen jaren heeft de gemeente samen met Palet Welzijn en Vidomes samengewerkt om de wijkrestaurants mogelijk te maken. Vanwege het succes en de maatschappelijke waarde van de wijkrestaurants hebben de drie partijen besloten de samenwerking voort te zetten.

-advertenties-

-goede doel-