oude kerk Breetveltorgel klZaterdag 30 mei zal het maandelijkse orgelconcert in de Oude kerk (Dorpsstraat 59) van Zoetermeer worden verzorgd door Kees van Eersel. Op het programma dat hij zal spelen staan werken van J.S Bach ( concerto in C gr. terts ), Ritter (sonate no 1 ), Kuhnau ( Biblische sonate) , Mozart, Walther , Wesley en een eigen improvisatie. Kees van Eersel heeft als specialiteit improvisatie, waar hij ook diverse aantekeningen en prijzen voor behaalde.

De aanvangstijd is 15.00 uur tot 16.00 uur Het concert is gratis toegankelijk maar er is wel een collecte bij de uitgang.

Kees van Eersel ontving zijn eerste orgellessen begin jaren 1950 van Gijs de Graaf, toenmalig organist van de Grote kerk te Vlaardingen. Van 1960 – 1971 studeerde hij (met enkele onderbrekingen) orgel aan het Rotterdams Conservatorium. Bij Piet van den Kerkhoff behaalde hij in 1965 de Onderwijsakte B, bij George Stam in 1967 het einddiploma solospel met aantekening voor improvisatie en in 1971 bij André Verwoerd de Prijs van Uitnemendheid. Tijdens deze periode studeerde hij tevens koordirectie bij George Stam met bijvakken zang (bij Cees Touwen) en viool (bij mevr. De Monchy-Kuiper), compositie bij Otto Ketting en later hoofdvak piano bij Bart Berman. Het eerste semester van 1969 studeerde hij aan de Schola Cantorum te Parijs bij Jean Langlais en behaalde aldaar de Prix de Virtuosité met de onderscheiding ’Maximum’. Na zijn benoeming als cantor-organist van de Grote of Maria Magdalenakerk te Goes studeerde hij gedurende het cursusjaar 1975/1976 kerkmuziek aan het Utrechts Conservatorium (koordirectie bij Klaas Venneker, liturgiek en hymnologie bij Maarten Kooij, kerkelijk orgelspel bij Jan Welmers en zang bij Rom Kalma) en behaalde de Praktijkdiploma’s Kerkelijk Koorleider en Kerkelijk Orgelspel. Daarnaast studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Leen ’t Hart en Peter Bakker. In 1977 behaalde hij het Praktijkdiploma Beiaardspel en in 1978 het Einddiploma Beiaardspel, beide met aantekening voor improvisatie.

 

Lunchpauzeconcert Oude Kerk Zoetermeer

Woensdag 27 mei zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpsstraat 59) worden verzorgd door het Stevin Strijkkwartet. De week erop, 3 juni, bespeelt Ronald de Jong de orgels, vleugel en het klavecimbel. Op het afwisselende programma staan werken van o.a Buxtehude, Couperin, Guilmant en de Jong.

De organisatie van de orgelconcerten, inloopconcerten en de wekelijkse lunchpauzeconcerten is in handen van de Stichting Concerten Oude Kerk Zoetermeer. www.concertenzoetermeer.nl

De wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude Kerk zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op woensdagmiddag tussen 12.45 en 13.15 uur Organisatie :Stichting “Concerten Oude Kerk Zoetermeer”

-advertenties-

-goede doel-