avond4daagse3 2Nog een paar nachten slapen en dan gaat het grootste wandellegioen van Zoetermeer van start. Maandag 1 juni en volgende dagen zullen de routes om 18.00 uur uitgedeeld worden en gaan ruim 3500 betalende wandelaars voor de 5 of 10 km door de wijken en parken van onze groene stad wandelen. De routes zullen ook elke dag om 18 uur gepubliceerd worden op Zoetermeer Actief, zodat mensen de route ook op hun smartphone kunnen volgen.

Vele scholen en individuelen hebben zich al laten voorinschrijven om lange wachttijden bij de start te voorkomen, maar maandag 1 juni kan men zich vanaf 18.00 uur alsnog aanmelden bij het startbureau ‘The Old Pal’ op het Oostwaarts 4. De routes zijn dit jaar weer aangepast. Een route van 10 km gaat naar Oosterheem. De start en finish kunnen we door medewerking van eetcafé ‘The Old Pal’ weer op het Stadhuisplein cq Markt laten plaats vinden. De kosten zijn net als voorgaande jaren 5 euro inclusief medaille, diploma, sticker, versnapering, button en pet vanwege het jubileumjaar.

 

Foto’s op Zoetermeer Actief

Bij de intocht zullen donderdag ook fotografen van Zoetermeer Actief weer aanwezig zijn om alle deelnemende scholen op de foto te zetten. De foto’s zullen zo snel mogelijk op Zoetermeer Actief verschijnen!

Op het Stadhuisplein of in de buurt van de Markt zal de bekende Arie Boertje op donderdag weer van de partij zijn. Op deze dag omstreeks 18.00 uur zal Arie de scholen een voor een wegsturen. Vanaf 19.00 uur zal hij de wandelaars weer op de voor hem bekende manier op het Burgemeester Wegstapelplein inhalen. Vanaf dit plein zal boerenkapel ‘The Mushy Potatoes’ de wandelaars begeleiden naar het Promenadeplein en vandaar zal boerenkapel de ‘Prometoeters’ de wandelaars met vrolijke deuntjes begeleiden naar het Stadhuisplein. Natuurlijk zullen ook familie en vrienden de wandelaars weer begroeten met applaus en bloemen. Ook dit jaar zal een bedrag van 500 euro geschonken worden aan een goed doel. De Stichting Avond4daagse Zoetermeer heeft gekozen voor de Speel-o-theek in Zoetermeer. De cheque zal donderdagavond rond 18.00 uur uitgereikt worden door de voorzitter van de avondvierdaagse op het Stadhuisplein.

20130606 14979Jongerenorganisatie YMCA zal 3 dagen aanwezig zijn met puzzels voor de 5 en 10 km lopers waarmee prijzen zijn te winnen. KERN kinderopvang zal onderweg de deelnemers verrassen en gaat ook vrijwilligers leveren. Groothandel SLIGRO heeft een steentje bijgedragen maar ook supermarkt HOOGVLIET is net als vorig jaar op de 3e dag van de partij met een appel voor de wandelaars van de avondvierdaagse. ZORG en ZEKERHEID is aanwezig in de buurt van de Ierlandlaan en deelt een sleutelhanger uit op de 1e dag en kinderdagverblijf de DRIEBALLONNEN zal aan de deelnemers op de 4de dag in de buurt van de Spazio iets uitdelen waardoor de intocht extra feestelijk wordt. Pub eetcafé ‘THE OLD PAL’ geeft een voucher voor een diner voor 2 personen waarvan het 2de diner gratis is. PROMOTIE STADSHART geeft aan iedere deelnemer i.p.v. de jaarlijkse eierkoek of krentenbol weer een rugzakje, McDONALD geeft weer een voucher met kortingen, de RABOBANK geeft een druivensuiker en Hitz voor Kidz(organisator zomerfestival op 21 juni) geeft een voucher voor een gratis pannenkoek bij de Binnentuin.

I.v.m. de actie ‘SCHOON ZOETERMEER’ zal de gemeente op de rustplaatsen minicontainers plaatsen voor het afval en zal school ‘De Elzenhoek’ iedere avond als laatste starten en zullen een aantal leerlingen gewapend met prikstok en knijpers de laatste rommel opruimen.

In 2016 zal de avondvierdaagse misschien georganiseerd worden door ARV Ilion, aangezien de voorzitter en meerdere vrijwilligers te kennen hebben gegeven er eind dit jaar mee te stoppen vanwege leeftijd en gezondheid.

Als de weergoden ons welgezind zijn zal het ook dit jaar zoals vanouds weer een happening worden.

Het motto van de stichting is: HOE MEER HOE LIEVER EN BETER en niets is gezonder dan sportief er op uit te trekken en te genieten van al het moois wat onze stad en natuur te bieden hebben. De vrijwilligers wensen de wandelaars veel plezier en mooi weer toe.

Voor verdere informatie kan men terecht bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    www.avondvierdaagse-zoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-