leerwerkrouteHet project LeerWerkRoute begeleidt hogeropgeleide jongeren in de regio van Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp naar werk. Sinds de start van het project, in februari 2015, heeft de eerste groep van 9 jongeren nu een baan gevonden.

Ondanks een mooi hbo- of wo- diploma kunnen jongeren al enige jaren moeilijk een baan vinden. Sinds dit jaar is er voor hen de LeerWerkRoute. Afgestudeerde hogeropgeleide jongeren (onder de 27 jaar) in de regio worden intensief begeleid om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. De begeleiding bestaat uit een groepsaanpak met trainingen op het gebied van sollicitatie-, presentatie- en netwerkvaardigheden.

In totaal zijn 25 jongeren gestart, hiervan heeft 1 deelnemer besloten verder te gaan studeren en hebben inmiddels 9 deelnemers werk gevonden. Zij kwamen terecht bij onder andere het CBS, de gemeente Zoetermeer en Huis van Rie. Daarnaast zitten sommige deelnemers momenteel in een sollicitatieprocedure.

De jongeren die zich aanmelden voor de LeerWerkRoute hebben een gevarieerde achtergrond. Ze hebben gestudeerd aan een hogeschool of universiteit in verschillende studierichtingen (van communicatiewetenschappen, kunstgeschiedenis, pedagogiek tot sportmanagement en natuurwetenschappen). Vaak lijkt het op het eerste gezicht lastig werk in de eigen studierichting te vinden. Tijdens de LeerWerkRoute leren de deelnemers breder te kijken, waardoor er vaak veel meer mogelijkheden blijken te zijn. De wekelijkse bijeenkomsten behandelen elke week een ander onderwerp, zoals pitchen, het schrijven van een sollicitatiebrief, netwerken en LinkedIn. Ook bezoeken ze bedrijven.

Meer lezen over de LeerWerkRoute en aanmelden kan op www.zoetermeer.nl/leerwerkroute

-advertenties-

-goede doel-