Groen ideeënkaartjeTijdens het eerste grote Zoetermeers Groendebat op donderdag 28 mei lanceerde GroenLinks Zoetermeer de prijsvraag ‘Het Groenste Idee van Zoetermeer’. Iedereen die een groen idee heeft voor Zoetermeer, kan meedoen. Denk aan een nieuwe wijktuin, een innovatief idee voor groenonderhoud of de aanleg van groene schoolpleinen. Het Groenste Idee wordt ieder jaar door de fractie uitgekozen en ingebracht in de gemeenteraad.

Winfried van Merendonk VogelwerkgroepHet eerste Zoetermeers Groendebat, georganiseerd door GroenLinks Zoetermeer, was goed bezocht. Ruim 30 mensen namen deel aan het debat, waaronder diverse natuurverenigingen als IVN, SIP en de Vogelwerkgroep. Tijdens het debat kwam onder andere naar voren dat bewoners eerder op de hoogte gebracht willen worden van kapwerkzaamheden en dat ze meer in de besluitvorming betrokken willen worden. Ook was iedereen van mening dat er meer aandacht uit moet gaan naar natuur- en milieueducatie. Daarnaast werd er van gedachten gewisseld over de herstructurering van de Zoetermeerse Plas en over het kappen van de platanen in Seghwaert. Gedurende de hele avond zijn mensen met elkaar in contact geweest en is er flink genetwerkt om van Zoetermeer een groenere stad te maken!

Voorafgaand aan het debat gaven verschillende sprekers een inleiding vanuit verscheidene invalshoeken. GroenLinks-fractievoorzitter Jakobien Groeneveld opende de avond, waarna de voorzitter van Hof van Seghwaert, de voorzitter van de Vogelwerkgroep, een hovenier, een onderzoeker van stadsnatuur en GroenLinks-raadslid van groen en natuur Marcel van der Tol iets over Zoetermeers groen vertelden.

-advertenties-

-goede doel-