afval scheidenDe gemeente wil inwoners stimuleren om nog meer huishoudelijk afval gescheiden in te leveren. Het was al mogelijk om papier, glas, GFT, textiel en klein chemisch afval te scheiden. Daar zijn nu ook blik en drankenkartons bijgekomen. Om het makkelijk te maken, kan dit samen met plastic in de bestaande plastic inzamelcontainers gegooid worden. Het blik, plastic en de drankenkartons worden later uit elkaar gehaald. Dit betekent minder restafval en meer voordeel voor het milieu. Wethouder Paalvast (Duurzaam) “We willen het inwoners zo makkelijk mogelijk maken om afval te scheiden, dat is winst voor het milieu en ook voor de portemonnee”.

Afval inleveren nóg makkelijker

Voor mensen die hun plastic nu al apart inleveren betekent het geen extra werk. Zo kunnen blik en drankenkartons, bijvoorbeeld lege melkpakken en blikjes, in één moeite met het plastic afval mee.

Nog minder restafval

Veel mensen maken al een goede gewoonte van het scheiden van hun afval.

Dat geldt ook steeds meer voor plastic huishoudelijk afval. Naast het apart inleveren van papier en glas levert dat een aanzienlijke ruimtewinst op in de restafvalbak thuis.

Daarnaast is er natuurlijk de grote winst voor het milieu. Bovendien zorgt gescheiden plastic, blik, drankenkartons, textiel, papier en glas voor inkomsten. Het verbranden van restafval kost bewoners juist geld.

In het najaar komt het college met een actieplan om het gescheiden inzamelen van afval een flinke stimulans te geven.

-advertenties-

-goede doel-