Schelpensouvenir pers

Het Stadsmuseum is op zoek naar reissouvenirs uit andere steden voor de tentoonstelling in november 2015. De souvenirs worden tentoon gesteld tussen vele andere oude en nieuwe souvenirs. Na afloop krijgt de eigenaar zijn memorabilia weer terug. De inbrenger van het meest bijzondere stadssouvenir wordt beloond met twee retourtjes Parijs met de Thalys.

Ondanks de digitalisering – denk aan vakantiekiekjes – is het tastbare souvenir nog steeds ongekend populair. Om deze reden vraagt het Stadsmuseum aan inwoners van Zoetermeer om één of meerdere reissouvenirs, die te maken hebben met een bezoek aan een stad, in bruikleen te geven samen met het verhaal dat aan het souvenir kleeft.

Het museum vraagt specifiek om souvenirs uit steden, omdat ze het brede onderwerp ‘reissouvenirs’ willen inperken en om aan te sluiten bij de focus van het Stadsmuseum Zoetermeer: ‘De stad en haar bewoners’. De souvenirs kunnen van 15 juni tot en met 15 september ingeleverd worden.

Persoonlijke herinneringenSneeuwbalsouvenir pers

Volgens het stadsmuseum combineert een souvenir geluk én melancholie: het roept de herinnering op aan de aanschaf, maar roept tegelijkertijd ‘het is voorbij’. Aan souvenirs is altijd een persoonlijk en vaak betoverend verhaal verbonden. En daarom vraagt het museum aan de inbrengers om hun persoonlijke herinnering, hun persoonlijke verhaal bij het souvenir in te leveren.

De door Zoetermeerders ingebrachte souvenirs zullen in een bredere cultuurhistorische context geplaatst worden onder gastcuratorschap van dr. Andre Koch, designhistoricus en liefhebber van souvenirs. Iedere maand wordt een bijzonder souvenir op de Facebookpagina van het museum uitgelicht.

Win een retourtje Parijs

Na afloop van de tentoonstelling, in februari 2016, kunnen de souvenirs weer opgehaald worden, en krijgt de uitlener ook de verhalen en reacties van andere bezoekers mee. De inbrenger van het meest bijzondere stadssouvenir krijgt van het museum twee retourtjes Parijs met de Thalys. Meer informatie op www.stadsmuseumzoetermeer.nl.

-advertenties-

-goede doel-