klassiekop-het-water2

Nog een paar weken en dan is het zover. Voor de zesde keer barst het muziekfestival Klassiek op het Water los van 29 juni t/m 2 juli. Naast het ondertussen welbekende scholenprogramma heeft het festival dit jaar weer een uitgebreid activiteitenprogramma en sluit het traditioneel af op donderdagavond met een prachtig avondprogramma op de Markt van Zoetermeer. Het gehele festival is gratis toegankelijk en nodigt iedereen uit om te komen luisteren en genieten.

Het scholenprogramma op het CKC wordt elk jaar door meer dan vijfentwintighonderd basisschoolleerlingen bezocht. Dit jaar is de belangstelling voor de kinderworkshops weer super groot. “Veel scholen hebben zich alweer ingeschreven,” vertelt Johanneke de Rooij van Floravontuur Promotie Zoetermeer. “Op en om het CKC worden muzieklessen, workshops en klassieke miniconcerten verzorgd en net als het vorig jaar is er voor alle groepen in het basisonderwijs een passend programma.”

Activiteitenprogramma

Het activiteitenprogramma brengt ook dit jaar weer een programma voor jong en oud. Verschillende culturele instellingen organiseren een activiteit wat te maken heeft met Klassieke Muziek. Onder andere brengt Cine Utopia op maandag 29 juni een prachtige filmvoorstelling op het doek. Op woensdag 1 juli is er weer een lunchconcert, maar dit jaar in de Nicolaaskerk, er zijn verschillende vaartochten met klassieke muziek en de bibliotheek organiseert een lezing met Marion Bloem begeleidt met muziek.

Maar Klassiek op het Water vergeet ook de kinderen niet. Op woensdagochtend 1 juli van 10.30 tot 11.00 uur is er in de bibliotheek Zoetermeer een voorleesochtend voor de allerkleinsten. Voorlezen wordt afgewisseld met muziek. Woensdagmiddag kunnen kinderen creatief aan de slag in het CKC. De inspiratie voor de workshops is de kindervoorstelling op donderdagavond ‘ Marinier van Michiel de Ruyter’. Kijk voor het gehele activiteitenprogramma op www.promotiezoetermeer.nl/evenementen. Hier vindt u ook de tijden en eventuele kosten voor deelname.

Avondprogramma 2 juli

klein5’s Avonds staat vanaf 18.30 uur een gratis toegankelijk klassiek concert op het programma. Zo wordt geopend met de kindervoorstelling ‘Marinier van Michiel de Ruyter’ muzikaal ondersteund door de Marinierskapel der Koninklijke Marine. De kindervoorstelling is geschikt voor jong en oud. Niemand minder dan Frank Groothof, bekend van Sesamstraat, treedt op als verteller van dit verhaal en tijdens de voorstelling worden afbeeldingen getoond die gemaakt worden door live-tekenaar Gerard de Bruyne. Het verhaal gaat over de Zeeuwse boerenjongen Corneel die met een paar vrienden aanmonstert op De Zeven Provinciën, het vlaggenschip van de beroemde admiraal Michiel de Ruyter. Aansluitend zullen de talenten van het CKC in kleine ensembles een aantal prachtige composities spelen. De avond wordt afgesloten met een échte finale, uitgevoerd door de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Het programma van de Marinierskapel bestaat deze avond uit moderne klassieke muziek.

Het avondconcert duurt tot 22.00 uur en is gratis toegankelijk. De organisatie hoopt zowel jong en oud te verrassen met dit gevarieerd programma en verwacht dat veel Zoetermeerse gezinnen en liefhebbers van klassieke muziek kennis zullen maken met dit klassieke festivalconcept.

-advertenties-

-goede doel-