P2W 2015 06 8 2P2W 2015 06 2 211 deelnemers van het project Piëzo2Work (P2W) kregen uit handen van hun trainers en in het bijzijn van hun vrijwillige coaches een certificaat uit gereikt. Piezo2work is een project waarin mensen getraind en begeleid worden naar werk of opleiding. Het traject begint met een intensieve training, waarbij gekeken wordt naar wie ben je, wat heb je meegemaakt en wat zijn je kwaliteiten die in je leven ontwikkeld hebt. Door hier bij stil te staan, wordt ruimte gecreëerd om vooruit te kijken. Dit leidt tot verrassende ontwikkelingen waarbij deelnemers op creatieve wijze nieuwe werk/studie mogelijkheden ontdekken en aanboren.

Trainers van dit project zijn Inti Schutte en Christine Advokaat. De deelnemers zijn vanaf eind januari iedere week naar de P2W-training geweest en hebben gewerkt aan hun persoonlijke ontwikkeling. De projectduur is 13 weken en bestaat uit twee delen. Doel van deel 1 is om in 6 weken beter inzicht krijgen in je talenten en krachten. Blokkades te ontdekken en op te lossen die je weerhouden om verder te ontwikkelen richting opleiding of werk.

Deel 2 heeft als doel om een goed beeld te krijgen van waar de interesses van een ieder liggen en wat men kan en wil. Deze informatie maakt dat iedereen gericht kan solliciteren. De deelnemers werken ook aan hun presentatievaardigheden en krijgen daar technieken voor aangereikt. Verder krijgen zij ook les in het schrijven van een cv en een sollicitatiebrief.

De deelnemers hebben hun training afgesloten met een gezamenlijk project. De dames hebben in Woonzorgcentrum Buytenhage met bewoners lekkere dingen gebakken. De mannen hebben een sportactiviteit begeleid met de buurtsportcoach bij Sport en Spel in Palenstein.

Fotograaf: Henk Leentfaar

-advertenties-

-goede doel-