Justitia weegschaalSinds mei is er in Bus 63, het wijkcentrum aan de Busken Huethove 63 in Buytenwegh, een juridisch spreekuur. Het maandelijks terugkerende spreekuur is bedoeld voor bewoners uit de wijk. Zij kunnen kosteloos en zonder verplichting, juridische vragen voorleggen aan een advocate. Deze geeft na bespreking een advies en verwijst eventueel door. Als er verdere juridische hulp nodig is of gewenst is, kunnen zaken in behandeling worden genomen. Het eerstvolgende spreekuur is woensdag 1 juli.

Welke zaken kan men voorleggen?

Tijdens het juridisch spreekuur wordt ook bekeken of men in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand. Voorbeelden van zaken die voorgelegd kunnen worden tijdens het spreekuur zijn: dagvaarding, contract, vergunning of ontheffing, ontslag, uitkering, huurgeschil, burenconflict en schulden.

Vragen op volgorde van binnenkomst

Voor het spreekuur, dat elke eerste woensdag van de maand in Bus 63 wordt gehouden van 14.30 uur tot 15.30 uur kan vooraf geen afspraak worden gemaakt. Vragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Contact

Meer informatie? Neem contact op met Feruze Sarikas via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar MOOI, 079 – 346 20 00.

-advertenties-

-goede doel-