drie ballonnen largeJunis Kinderopvang neemt per 1 september de activiteiten van De Drie Ballonnen over. De kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en de peuteropvang van De Drie Ballonnen, in Zoetermeer, gaan onderdeel uitmaken van de stichting Junis Kinderopvang.

Essisme3Silvia Romijn, bestuurder van De Drie Ballonnen, méér dan kinderopvang: “Na 23 jaar neem ik in het volste vertrouwen afscheid van De Drie Ballonnen. Het bedrijf dat ik samen met de medewerkers, vanuit mijn passie voor kinderen heb opgebouwd”. De Drie Ballonnen begon met één medewerker en één kind in één lokaal in Buytenwegh en telt inmiddels ruim 160 medewerkers en biedt aan ruim 1600 kinderen opvang.

De keuze voor Junis Kinderopvang is een weloverwogen beslissing geweest. De overname is een mooie kans voor De Drie Ballonnen om zich steviger in de markt te vestigen. Junis heeft al ruim 35 jaar ervaring in de kinderopvang en is een ambitieus bedrijf die werkt vanuit een visie gericht op zowel het kind als de ouder. “Vanuit het werk binnen De Drie Ballonnen is een visie ontstaan waarmee sinds 2012 het bedrijf Essisme, ‘Zijn wie je bent’ is opgericht. Door De Drie Ballonnen in goede handen over te dragen, komt er meer ruimte voor mij om de ZaaiGoed methode van Essisme® ook buiten De Drie Ballonnen te gaan zaaien. Op deze manier kunnen nog meer kinderen en hun opvoeders bereikt worden”, vertelt Silvia.

Marie-Louise van Mourik directeur - bestuurder van Junis Kinderopvang: “Deze overname is een mooie stap naar een bredere basis voor onze bedrijfsvoering en een verdere professionele ontwikkeling van de kinderopvang in de toekomst. We vergroten onze regio, wat onze marktpositie verstevigt. De groei biedt ons de kans om de kwaliteit in onze kinderopvang te waarborgen en verder te ontwikkelen. We werken samen met het onderwijs aan integrale kindcentra om de doorgaande leer-en ontwikkelingslijn te waarborgen. Daarnaast werken we nauw samen met andere partners op gebied van zorg, welzijn, cultuur en sport en opvoedingsondersteuning in de wijken om zo onze kinderopvang te verrijken. Het motto van De Drie Ballonnen, onderschrijven wij dan ook van harte: “Wat je zaait is wat je oogst”, "mooie volwassenen worden als kind gevormd”.

Continuïteit

In de praktijk gaat de kinderopvang door zoals ouders, kinderen en samenwerkingspartners dat gewend zijn. Met dezelfde bevlogen- en betrokkenheid. De Drie Ballonnen behoudt haar eigen identiteit onder de naam De Drie Ballonnen met Stichting Junis Kinderopvang als eigenaar.

 

Foto: Silvia Romijn  speelt met kinderen het Zaaigoed spel

-advertenties-

-goede doel-