IMG 3661Ieder schooljaar kiest het Alfrink College een goed doel, waar de acties gedurende het schooljaar op gericht zullen zijn. Twee jaar geleden beklommen Alfrinkers voor het KWF de Alpe d'Huez en vorig jaar brachten leerlingen en ouders een bedrag van meer dan 22.000 euro bijeen voor de stichting ‘Streetsurvivors India’. Dankzij dat bedrag kunnen een aantal kansarme kinderen in India naar school. Voor het komend jaar heeft de school gekozen voor stichting Heppie. Stichting Heppie zet zich in voor die kinderen bij wie het even niet meezit en die extra aandacht nodig hebben. Het draait dan om bijna vanzelfsprekende zaken, zoals het krijgen van positieve aandacht, liefde, warmte, begrip en respect. Kortom kinderen die het thuis niet best hebben.

Heppie haalt deze vergeten groep kinderen even uit de moeilijke dagelijkse situatie. Kinderen kunnen bij Heppie dan weer even onbezorgd kind zijn.

Stichting Heppie organiseert vakanties voor deze kinderen, die zo even volop de extra aandacht krijgen die ook zij verdienen . Door Heppie doen die kinderen een waardevolle positieve ervaring op. Ze leren samenspelen, maken vriendjes en ervaren dat er ook volwassenen zijn die hen onvoorwaardelijk accepteren en steunen en waarderen om wie ze zijn. Al met al is Heppie dus veel meer dan alleen even er tussenuit! Het Alfrink College wil aan zijn leerlingen meegeven dat het belangrijk en goed is te beseffen dat er zoveel kinderen zijn die het minder hebben en dat het dus goed is daar iets voor te doen.

-advertenties-

-goede doel-