Zaterdag 12 september staat de Dorpsstraat in het teken van de jazzmuziek. Als onderdeel van de Jazzmaand van Zoetermeer Jazz 2015, worden er diverse activiteiten in de Dorpsstraat gehouden. Op het podium voor de Pasta Company treden 3 fantastische acts op waarbij u kunt genieten van de heerlijke muziek.

WMBB 2014Vanaf 13.00 uur treedt op het schoolplein midden in de Dorpsstraat, de Windmill Bigband op. Deze, uit Alblasserdam afkomstige band, heeft veel bekendheid in ons land weten te verkrijgen. Zo heeft deze bigband reeds vele prijzen gewonnen. Zij begeleiden zeer regelmatig bekende jazzvertolkers. Met name vocaliste Laura Fygi treedt regelmatig met de Windmill Bigband op. Het optreden zal vocaal worden ondersteund door hun vaste zangeres Xandra Willis.

15.30 uur: Cleanhead & Barefoot

CleanheadBarefoot2015aCleanhead & Barefoot brengen een aanstekelijke en akoestische mix van muziekstijlen uit Amerika. Het repertoire varieert van Blues uit de 'Windy City' Chicago tot Cajun & TexMex van de zuidelijke staten Louisiana en Texas. Dit duo gaat tijdens hun muzikale reis bovendien regelmatig door tijdzones. Hierbij bewerken de muzikanten blues- songs van Robert Johnson (30’er jaren), Zydeco-repertoire van Clifton Chenier en geven ze diverse zestiger jaren hits een Cajun- sfeer. Cleanhead & Barefoot hebben - met de aansprekende combinatie van twee stemmen, gitaar en accordeon - reeds een indrukwekkende staat van dienst. Optredens werden verzorgd in Concertzaal de Doelen te Rotterdam, maar ook tijdens vele feesten, kroegentochten en festivals.

Hierbij kreeg accordeonist-zanger Michael Breukers zijn bijnaam 'Barefoot' toen bleek dat hij - bij dreigende oververhitting - het liefst zijn schoenen uittrekt en blootsvoets verder speelt. Samen met gitarist-zanger Cleanhead John staat hij garant voor een afwisselend en swingend optreden.

17.30 uur: gipsy jazz En Garde

‘En Garde’ is bij uitstek zo'n gypsy-trio dat boven het zogenoemde maaiveld uitkomt. Op een onderscheidende wijze creëren deze drie heren de ultieme balans in authenticiteit en creativiteit, zonder af te doen aan de traditionele en alom gerespecteerde 'Hot Club de France' stijl. Te meer is bij dit vervaarlijke mengsel voorzichtigheid geboden, de naam ‘En Garde’ is dan ook bewust gekozen en wordt zeer zeker eer aan gedaan. Hun muzikale achtergronden mogen als zeer uiteenlopend worden beschouwd en komen tot uiting in originele en verfrissende arrangementen met spectaculaire, virtuoze maar bovenal smaakvolle solo's op beide gitaren én bas. Het repertoire van ‘En Garde’ omvat dan ook een prachtige afwisseling van vergeten standards en schitterende zelf geschreven stukken die een heuse streling zijn voor het oor.

en garde

Kijk voor meer info op www.zoetermeerjazz.nl

-advertenties-

-goede doel-