Het LangeLand Ziekenhuis heeft als één van de weinige ziekenhuizen in de regio het prestigieuze keurmerk behaald voor seniorvriendelijkheid.

Dit keurmerk is in het leven geroepen door de vier ouderenorganisaties Unie KBO, PCOB, NOOM en NVOG. Zij screenden alle ziekenhuizen in Nederland aan de hand van vijftien strenge criteria, waaronder aandacht voor geriatrische problemen, toegankelijkheid, gastvrijheid en duidelijke bewegwijzering. Minder dan de helft van alle ziekenhuizen scoorde in hun ogen voldoende om het keurmerk Seniorvriendelijk ziekenhuis te mogen dragen.

sfh

Het LangeLand Ziekenhuis is als geen ander ziekenhuis toegerust op speciale zorg voor senioren. Dit heeft te maken met het feit dat de bevolking van Zoetermeer viermaal zo snel vergrijst als landelijk gemiddeld. We investeren daarom al jaren in deze bijzondere doelgroep, in de zin van goede faciliteiten, speciale aandacht en goed afgestemde zorg. Als tastbaar resultaat hiervan hebben we de keuring door de ouderenorganisaties dit jaar glansrijk doorstaan. Vanaf vandaag voeren we daarom met trots het predicaat Seniorvriendelijk ziekenhuis.

Meer informatie over dit onderwerp vindt u op onze website, via http://www.langeland.nl/nieuws/vriendelijkheid-voor-senioren-bekroond-met-keurmerk/

 

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-