20150906 Park DSC 0006Zondagmiddag in ’t Park is het kleinschalige artistieke festival in het Nicolaaspark met muziek, theater, beeldende kunst, kinderworkshops en eigentijdse horeca. Drie zondagen in september staat het Nicolaaspark weer bol van de activiteiten en muziek.

Op 13 september is er een speciale editie. Het Stadsmuseum doet alle zondagmiddagen al mee met ‘Zoet met een boek’: de museumtuin waar je heerlijk kunt relaxen en lezen onder het genot van een glas muntthee. Maar op 13 september is er meer in en rond het museum te beleven. ‘Zondagmiddag in ‘t park’ is gratis toegankelijk en leuk voor jong en oud.

Silent disco

Vergeet even alles en verdwijn helemaal in de muziek bij de silent disco in de museumtuin. Een silent disco is een unieke danservaring waarbij het publiek met een draadloze koptelefoon kan meeluisteren en meefeesten met de dj’s. De rest van de wereld hoort niets, zodat de dansers helemaal in hun eigen wereld kunnen zijn op de klanken van de geweldige muziek van professionele dj’s.

20150906 Park DSC 0002 20150906 Park DSC 0020

Speeddaten met kunstenaar Marja Milo

Ieder jaar krijgt een bij Terra Art Projects aangesloten Zoetermeerse kunstenaar de kans om solo in het Stadsmuseum te exposeren. In 2015 is dit Marja Milo. Zij presenteert op de tentoonstelling voor het eerst haar langverwachte serie ‘Dat ene moment’, ontstaan vanuit haar fascinatie voor de communicatie tussen mensen. Op 13 september is zij aanwezig in de tentoonstelling om met bezoekers in gesprek te gaan. Zij vertelt over het werk, en wil graag weten wat het met jou doet.

Theetuin: Zoet met een boek

Tijdens Zondagmiddag in ’t Park is het ook mogelijk om lekker te genieten van het stadse groen in een relaxte stoel met een glas verse muntthee. Stichting Piëzo zal van 13.00 – 17.00 uur een deel van de museumtuin omtoveren tot Theetuin. De opbrengst wordt geschonken aan het project ‘Alle kinderen naar school’, om kinderen in Jinotega (zusterstad van Zoetermeer in Nicaragua) de mogelijkheid te geven om naar school te gaan. Ook is er in de Theetuin een vrijwilliger van de VoorleesExpress aanwezig, om aan kinderen verhalen voor te lezen.

Nicolaaspark

Zoals elke Zondagmiddag in ’t Park is er weer veel te beleven in het Nicolaaspark. Er zijn optredens van Richard Seba, Mainline 55, The Cosmic Carnival en de crew van De Dutch Junior Dance Division. Ook kun je versieringen maken van plastic flesjes bij kunstenaar Ellen Vermeulen, schilderen, houtbranden en nog veel meer.

Wanneer: 13 en 20 september

Hoe laat? 13.00 – 19.00 uur

Locatie: Nicolaaspark en Stadsmuseum Zoetermeer

Meer informatie: www.zoetermeerinhetpark.nl

Zondag in ‘t park is gratis toegankelijk. Het Stadsmuseum vraagt €0,50 voor toiletbezoek.

Organisatie festival: Stichting Terra Arts Projects

 

Foto’s: Gerard van Warmerdam, https://www.zonerama.com/Link/Album/895581

{phocagallery view=category|categoryid=232| imageid=0|limitstart=0|limitcount=200| fontcolor=#B88A00|bgcolor=#C5EFFD |bgcolorhover=0A62A9|imagebgcolor=#FFD24D|

-advertenties-

-goede doel-