Molen De HoopOpen Monumentendag heeft dit jaar als thema ‘Kunst en ambacht’, een ouderwets Hollands ambacht kunt u bijvoorbeeld bekijken bij Molen de Hoop, waar nog elke week graan gemalen wordt.

Op zaterdag 12 september bent u van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur aan de Eerste Stationsstraat 37a te Zoetermeer. De vlaggen hangen in top en door de vrijwilligers is er weer alles aan gedaan om een mooie proeverij aan u te presenteren, natuurlijk voorzien van een kopje koffie of thee. De te proeven producten kunt u natuurlijk ook kopen in de molenwinkel! De rondleiders nodigen u uit voor interessante rondleidingen door de molen en beantwoorden graag uw vragen.

Voor de kinderen worden er Molenpannenkoeken gebakken en is er limonade. De dag wordt opgeluisterd met vrolijke muziek.

Zoals elke vrijdag en zaterdag, is de molenwinkel geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

 

Grote boekenmarkt in de tuin van het Stadsmuseum Zoetermeer

BoekenmarktIn de prachtige tuin van het Stadsmuseum is op Open Monumentendag 12 september traditiegetrouw van 10.00 – 16.00 uur een grote boekenmarkt. Er is voor elke lees- en boekenliefhebber wel wat bij. Er zijn prachtige foto-, antiquarische en documentatieboeken voor € 5,00, maar ook spannende romans, literatuur en buitenlandse romans voor € 1,00. Ook dit jaar is er een speciale hoek voor kinderboeken. De boeken worden voor lage bedragen verkocht, en de opbrengst komt ten goede aan het vrijwilligersbeleid. Het museum werkt met ruim 40 vrijwilligers die altijd voor het museum klaar staan.

Tussen 10.00 en 16.00 uur kan iedere boekliefhebber zijn slag slaan in de tuin van het museum aan de Dorpsstraat 7. Het museum is op Open Monumentendag gratis geopend. Bezoekers kunnen de tentoonstelling ‘Dat ene moment’ bekijken met prachtig werk van de Zoetermeerse kunstenaar Marja Milo.

Boekenmarkt 12 september van 10.00 – 16.00 uur

Stadsmuseum Zoetermeer, Dorpsstraat 7

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Activiteiten Open Monumentendag

Er zijn echter nog veel meer activiteiten op de Open Monumentendag, en vele monumenten in Zoetermeer openen deze dag de deuren voor bezoekers. Zo kunt u een kijkje nemen bij diverse kerken, zoals de Nicolaaskerk in de Dorpsstraat.  Wie meer avontuurlijk is aangelegd kan de Watertoren in Rokkeveen beklimmen of neem een kijkje in de toren van de Oude Kerk, die normaal gesloten blijft voor bezoekers. Alle activiteiten vind u op de site van Open Monumentendag: www.openmonumentendag.nl, en zoek op Zoetermeer.

In de watertoren is ook een kunst tentoonstelling te zien van ateliers 1819.

 

-advertenties-

-goede doel-