Ronald GiphartEr is geen tijd meer te verliezen: het is Tijd voor Taal! Lezen en schrijven is namelijk essentieel voor de toekomst van iedereen. Tijdens de Week van de Alfabetisering (van 7 t/m 13 september) vestigt de bibliotheek extra aandacht op het probleem van laaggeletterdheid. Zo organiseert de bibliotheek een voorlichtingsavond voor taalvrijwilligers en een inspiratiebijeenkomst met Ronald Giphart. Bovendien krijgen bezoekers van het Taalhuis gedurende de Week van de Alfabetisering een gratis goodiebag. Een tas met een leeslichtboek (een boek in eenvoudige taal) van Ronald Giphart en andere kleine cadeautjes. De goodiebags worden alleen uitgedeeld tijdens bovengenoemde spreekuren van het Taalhuis en kunnen niet gereserveerd worden. Dus wees er snel bij, op is op!

Het Taalhuis is te vinden in de Hoofdbibliotheek en bedoeld voor mensen die beter willen leren lezen en schrijven. Tijdens de inloopspreekuren (woensdag en vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur en in de Week van de Alfabetisering ook extra op zaterdag van 12.00 - 16.00 uur) worden bezoekers geholpen bij het vinden van geschikte taallessen in Zoetermeer.

Inspiratiebijeenkomst met Ronald Giphart

Op woensdag 16 september verzorgt Ronald Giphart van 20.00 tot 22.00 uur een inspiratiebijeenkomst aan alle bezoekers van het Taalhuis die in de Week van de Alfabetisering zijn boek cadeau hebben gekregen. Giphart leest voor en vertelt over zijn leven als schrijver. Het publiek kan vragen stellen. In de pauze kunnen bezoekers hun boek laten signeren.

 

Foto: Schrijver Ronald Giphart

-advertenties-

-goede doel-