De 2bike4alzheimer sponsortocht voor tandems is een manier om aandacht te vragen voor de ziekte Alzheimer en om geld in te zamelen voor onderzoek. De stichting bike4alzheimer organiseert in 2015 voor de vierde maal deze bijzondere 24-uurs tandemtocht. In 2014 deden 34 teams mee en was de opbrengst € 87.500 De organisatie wordt mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers die zich hiervoor belangeloos inzetten.

tandemteamVanuit Zoetermeer rijden twee teams van Palet Welzijn mee met de tandemtocht, Alzheimer is ook voor de medewerkers van Palet Welzijn een ziekte waar zij vaak mee te maken krijgen. Op dit moment zijn er 260.000 mensen die lijden aan een vorm van dementie. Bijna iedereen kent wel iemand die lijdt aan dementie. Maar weinig mensen kennen de gevolgen van de ziekte. Mensen die iets weten over dementie kunnen mensen met deze ziekte beter begrijpen en helpen. Dit maakt de ziekte draaglijker. Onderzoek kan de ziekte een halt toeroepen of leiden tot medicatie voor behandeling of voorkoming van Alzheimer, zodat onze kinderen en kleinkinderen de ziekte, en de zware mantelzorgtaak die daarbij hoort, bespaard blijft.

Waarom is er gekozen voor een tandem?

De tandem symboliseert de ziekte van Alzheimer. Wie achterop zit, heeft geen regie en is afhankelijk van een goede afstemming met de bestuurder. Maar het is ook een symbool van ‘samen’; omgaan met dementie kun je ook niet alleen. En…… met een tandem trek je de aandacht.

De 2bike4alzheimer sponsortocht volgt een op GPS uitgezette fietsroute van 400 kilometer die in estafette in ruim 24 uur gereden wordt. De route start op zaterdag 19 september. Zondag 20 september finishen de teams rond het middaguur in Amersfoort.

Impressie van de tocht in 2014:

Helpen?

Op de site van www.2bike4alzheimer.inactievooralzheimer.nl kunt u donaties doen om een team te ondersteunen.

-advertenties-

-goede doel-