2340 019582 HIRES arditoHet festival Cultuur Lokaal dat gehouden wordt op zaterdag 19 september in het Stadscentrum van Zoetermeer biedt een uitgebreid festivalprogramma op maar liefst vier podia, waaronder op het Stadhuisplein, Duitslandlaan, Theatercafé en de Grote Zaal van het Stadstheater. Tevens zijn er in de Kleine Zaal van het Stadstheater diverse workshops en op het Stadhuisplein en de Duitslandlaan is er de Zoetermeerse Cultuurmarkt. Voor elk wat wils waarbij bijzonder aandacht wordt geschonken aan leuke activiteiten speciaal gericht op kinderen.

De Kleine Zaal van het Stadstheater is volledig ingericht met gratis te bezoeken workshops. Kinderen vanaf 6 jaar die willen weten of klassiek ballet bij ze past kunnen hiermee op een speelse manier kennismaken in een workshop gegeven door danspodium Pas de Deux. Ook kan er meegedaan worden aan de workshop gitaar van het CKC waarbij de basistechniek wordt geoefend. Tevens geeft het CKC een workshop musicalkids. Kinderen in de leeftijdscategorie van 6 t/m 8 jaar die willen kennismaken met het theatervak, worden tijdens deze workshop klaargestoomd tot musicalsterretjes! In de foyer van het Stadstheater kunnen kinderen deelnemen aan gratis creatieve activiteiten verzorgd door medewerker van stichting Piëzo. Ook kunnen zij zich in de foyer laten schminken. Op de Duitslandlaan is Circus Never Mind aanwezig met een circusspeelplaats. Kinderen wanen zich hier een echte circusartiest. Onder begeleiding mogen zij diverse circusattributen uitproberen. Op deze locatie kunnen zij zich ook laten verassen door een groot konijn die een goochelaar uit zijn hoed tovert. Vlak onder hun neus laat de goochelaar verbluffende goocheltrucs laat zien.

Het volledige programma is na te lezen op de website www.cultuurlokaalzoetermeer.nl

Orkest Collectief opent Cultuur Lokaal

Het culturele seizoen gaat 19 september om 12.00 uur spetterend van start met een stevig optreden van Orkest Collectief. Stonden de oprichters vier jaar geleden zelf nog op dit jaarlijkse festijn met een kraam om mensen te enthousiasmeren deel te nemen aan een nieuwe muzikale uitdaging, intussen is Orkest Collectief uitgegroeid tot een volwaardig orkest. Het ruim 30 koppig orkest heeft een uitgebreid repertoire, variërend van filmmuziek tot Michael Bublé, van bigband tot The Scene. Naast eigen optreden zal het orkest zaterdag ook performen samen met het ervaren Zoetermeerse koor Invasion o.l.v. Hans de Wit. Dit dient als voorproefje op de gezamenlijke productie die op 28 november eenmalig zal plaats vinden in de grote zaal van het Stadstheater.

Ook Pure Percussion zal bij de opening van de partij zijn met een optreden op de grote Japanse Taiko trommels. De groep, die sinds dit jaar ook in Zoetermeer lessen verzorgt, zal een aantal traditioneel Japanse Taiko nummers spelen, muziek die het meer dan waard is om te beluisteren én te bekijken!

De organisatie van het festival is in handen van Vip voor vrijwilligers, De Stadsamateurs, het Stadstheater, het CKC & partners en Floravontuur Promotie Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-