20150912 6309120150912 63084Op de jaarlijkse vrijwilligersavond en de viering van het veertigjarig bestaan van de STAK (Stichting AKtiviteiten verstandelijk gehandicapten) werd één vrijwilliger speciaal in het zonnetje gezet. De heer J.M. le Large, bij iedereen bekend als Koos, is al ruim 20 jaar actief als vrijwilliger, bij het STAK, maar ook bij tal van andere organisaties. Burgemeester Aptroot kwam zelf langs om de vrijwilliger te feliciteren: "De heer Le Large is een vrijwilliger met een hart van goud, met maar één zwak: hij is niet goed in nee-zeggen! Het gevolg is dat Koos een indrukwekkende staat van dienst als vrijwilliger heeft opgebouwd, bij verschillende organisaties!"

Zo rijdt Koos voor STAK en Middin rond als chauffeur voor de rolstoelbus en brengt hij vaak pakketjes weg. Hij coördineert de Motorrun, bezorgt kerstpakketten en werd feestcoördinator voor activiteiten zoals bijvoorbeeld het Sinterklaasfeest. De vele vrijwilligers en de verstandelijk gehandicapten van STAK dragen deze gouden vrijwilliger op handen en ook mevrouw Le Large helpt mee waar ze kan.

Burgemeester Aptroot: "Niet mopperen maar doen, dat is in het kort toch wel het devies van Koos!" De gemeente Zoetermeer heeft veel waardering voor vrijwilligers zoals de heer Le Large, die zich voor 100% inzetten voor hun medemens. De burgemeester kwam dan ook niet met lege handen naar de bijeenkomst, maar mocht de heer Le Large een Koninklijke Onderscheiding opspelden, waarmee hij werd benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau.

20150912 63082 20150912 63083

 

-advertenties-

-goede doel-