Op zaterdag 19 september vindt in het Stadscentrum van Zoetermeer de zevende editie van het festival Cultuur Lokaal plaats. Het festival wordt grotendeels mogelijk gemaakt door de inzet van vele verenigingen en overige organisaties die op allerlei gebieden een bijdrage aan het programma leveren. Cultuur Lokaal biedt een variëteit aan zang, muziek en dans op maar liefst vier verschillende podia. Tevens zijn er workshops dans en muziek, leuke creatieve kinderactiviteiten, portretschilders die hun kunsten tonen en de Zoetermeerse Cultuurmarkt.

Het festival vindt plaats op de locaties Stadhuisplein, de Duitslandlaan en het Stadstheater, in beide zalen en het Theatercafé. De opening wordt om 11.45 uur verricht door wethouder Taco Kuiper op het podium van het Stadhuisplein.

20140912-27669Nieuw dit jaar is de locatie Duitslandlaan waar op een afgesloten gedeelte van de rijbaan een podium staat en verschillende activiteiten plaatsvinden. Tevens staan hier, net als op het Stadhuisplein, diverse kramen waar de bezoeker kan kennismaken met allerlei culturele verenigingen, amateurgezelschappen, vrijwilligers- en maatschappelijke organisaties die Zoetermeer rijk is. Podium Duitslandlaan start om 12.30 met het optreden van Taiko-groep Pure Percussion, die op de grote Japanse trommels een energieke en ritmische voorstelling geven.

Het gevarieerde podiumprogramma biedt een grote diversiteit aan optredens van Zoetermeerse verenigingen zoals zangkoren, dansgroepen, theatergezelschappen en muziekkorpsen. Op het programma staan o.a. optredens van Orkest Collectief, Zoetermeers Musicalkoor, Zpinazie en Harpe Davids. Het Stadstheater geeft met enkele previews alvast een voorproefje van wat zij in het nieuwe seizoen te bieden hebben zoals een optreden van Hans Visser & Irena Filippova. Daarnaast wordt het festival opgeluisterd met muziek uit verschillende culturen. Zo zijn er optredens van Zorita, Sabrosa, Trustful7, Tamicos en muziekgroep Avistha. Kijk voor een compleet programmaoverzicht op de speciale website www.cultuurlokaalzoetermeer.nl.

De dag wordt afgesloten met een bijzondere finalevoorstelling in de Grote Zaal van het Stadstheater.

 DSC3943De voorstelling staat dit jaar geheel in het teken van een virtuele ontdekkingsreis naar locaties in Zoetermeer waar podiumtalent wordt ontwikkeld. Deze bijzondere show heeft als titel meegekregen: “Expeditie Zoetermeer” waarin een prominente rol is weggelegd voor de bekende musicalster en oud-Zoetermeerder Job Bovelander. Aan de show wordt meegewerkt door vele talenten uit Zoetermeer op het gebied van zang, dans, muziek en circus. De toegangsprijs voor deze finaleshow bedraagt slechts € 4,00. De opbrengst uit de kaartverkoop komt geheel ten goede aan de Millenniumdoelencampagne ten behoeve van activiteiten in Jinotega, de zusterstad van Zoetermeer in Nicaragua. Kaarten kunnen worden besteld bij de kassa van het Stadstheater of via hun website www.stadstheater.nl.

Festival Cultuur Lokaal wordt georganiseerd door Stichting Floravontuur Promotie Zoetermeer, Stichting De Stadsamateurs, VIP voor vrijwilligers, CKC & partners en het Stadstheater. Het festival wordt financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Zoetermeer, Fonds 1818 en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

-advertenties-

-goede doel-