snowworld 3e baan maquetteIn haar vergadering van 14 september 2015 heeft de gemeenteraad van Zoetermeer ingestemd met de wijziging van het bestemmingsplan, dat verlenging van de piste van SnowWorld Zoetermeer mogelijk maakt. Nog deze week zal het college van Burgemeester en Wethouders ook de omgevingsvergunning verlenen.

SnowWorld werkt al geruime tijd aan de plannen voor deze uitbreiding. De huidige langste piste zal worden verlengd tot maar liefst 300 meter. Het doel van deze verlenging is om skiërs en snowboarders in de Randstad een geheel nieuwe uitdaging te bieden. Hiermee verwacht SnowWorld extra bezoekers te zullen aantrekken. De totale investering in de uitbreiding bedraagt circa € 10 miljoen.

Na het verkrijgen van de omgevingsvergunning zou met de bouwwerkzaamheden gestart kunnen worden. SnowWorld wacht echter de uitkomst van een mogelijke bezwaarprocedure bij de Raad van State af, die hoogstwaarschijnlijk door een aantal tegenstanders van het project zal worden aangespannen. Zodra de Raad van State een voor SnowWorld, naar verwachting, gunstige uitspraak heeft gedaan, is er een bouwtijd nodig van zes tot acht maanden.

 

VVD: En nu snel beginnen!

VVD-raadslid Jan Willem Schotel: “Goed dat de raad hiermee groen licht geeft aan SnowWorld. Hopelijk kunnen ze nu snel aan de slag. De plannen die er nu liggen zien er wat ons betreft goed uit. Het heeft allemaal lang geduurd.”

Het Kwaliteitsteam Buytenpark heeft aangekondigd bezwaar te gaan maken bij de Raad van State.

Jan Willem Schotel (VVD): “Dat is hun goed recht. Veel beter die weg te volgen dan nog weer eens een club externe deskundigen naar de plannen te laten kijken. Het is nu een beetje een welles nietes discussie tussen de gemeente en de tegenstanders van verlenging. Een club externe deskundigen lost zo’n discussie niet op. De Raad van State kan er een eind aan maken.”

-advertenties-

-goede doel-