alcoholflessen vaagBurgemeester en wethouders besluiten de alcoholnuttigingsverboden in Zoetermeer te verlengen tot september 2019. De verboden gelden voor alle schoolpleinen, speelplaatsen en een aantal andere locaties, zoals winkelcentra. De overlast is weliswaar teruggedrongen maar nog niet geheel verdwenen. Op de aangewezen locaties mag geen alcohol gedronken worden en mag men geen aangebroken flesjes/blikjes alcoholische drank bij zich hebben.

Alle locaties waarvoor een alcoholnuttingsverbod geldt zijn terug te vinden op www.zoetermeerveilig.nl. Op vier locaties wordt het alcoholnuttigingsverbod opgeheven. Hier is de overlast dermate teruggedrongen dat het in stand laten van een verbod niet nodig is. Het gaat hier om vier locaties in de wijken Buytenwegh en de Leijens.

Afname overlast

De bestaande alcoholnuttigingsverboden eindigen op 17 september 2015. Het college baseert zijn besluit tot voortzetting op een eindevaluatie, die onlangs plaatsvond. Burgemeester Aptroot: “We zien een positief effect. De overlast neemt af en de overtredingen verminderen, maar het is nog te vroeg om de verboden op te heffen. Met het alcoholnuttigingsverbod hebben we een extra instrument in handen om tegen overlast op te treden. De politie kan bijvoorbeeld direct handelen en een bekeuring uitschrijven.” Een alcoholnuttigingsverbod wordt zoveel mogelijk als maatwerk ingezet, in samenspraak met bewoners, wijkagent, wijkregisseurs en winkeliers.

Veiligheid

De gemeente heeft het thema veiligheid hoog op de agenda staan en vindt het belangrijk dat inwoners zich veilig voelen in de stad. Het is een taak van de gemeente in samenwerking met diverse partijen. Er wordt ingezet op zowel preventie als daadwerkelijk optreden wanneer dat nodig is. De gemeente betrekt ook haar inwoners om ervoor te zorgen dat Zoetermeer een leefbare en veilige stad is en blijft.

-advertenties-

-goede doel-