20150917 63546Naast de automaat om flessen in te leveren staat bij Albert Heijn Meerzicht ook een donatiebus waar mensen de statiegeldbonnen in kunnen doneren. Elke twee maanden krijgt een andere organisatie de opbrengst van de bus. Supermarktmanager Leo van der Meer: “We geven het liefst de opbrengst van de donatiebus aan organisaties uit de wijk. Deze keer is dat Stichting MEVE, die met de Kledingbank ervoor zorgt dat veel mensen in Zoetermeer geholpen worden met kleding. Als Albert Heijn zijn we graag betrokken bij de wijk. Dit doen we met de donatiebus, maar er zijn bijvoorbeeld ook veel projecten met de scholen in de wijk waar wij aan bijdragen.”

Raymond Pouw van Stichting MEVE, Met Elkaar Voor Elkaar, nam blij verrast de opbrengst van de actie in ontvangst: €565,-. Ook wijkwethouder Marc Rosier en wijkregisseur Sabrina Verbarendse – Kortekaas waren bij de uitreiking aanwezig en steunen het initiatief van AH Meerzicht van harte.

Raymond: “Ons werk is heel hard nodig, nog elke dag ontvangen we nieuwe inschrijvingen. Deze mensen kunnen dan eens in de twee weken kleding komen uitzoeken bij de kledingbank. Sinds kort hebben we ook dierenartikelen, zoals voedsel en spullen als een kattenbak. Het blijkt dat daar ook heel veel behoefte aan is!”

20150917 63547 20150917 63550

Stichting MEVE organiseert naast de Kledingbank ook veel activiteiten. Zo worden er al voorbereidingen getroffen voor een groots Sintfeest voor de minima en staat er elke maand een ‘Kom je bij me eten’ activiteit op het menu. Vrijdag 25 september is dat een multi-culti avond waar deelnemers uit verschillende culturen voor elkaar gaan koken. Opgeven voor deze avond kan nog bij via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-