Groepsfoto 87De zomerstop is altijd heel lang wachten voor de leerlingen van het WarmWater Jeugdtheater, maar nu de scholen weer begonnen zijn, mogen zij ook weer naar toneelles! Alle docenten, begeleiding en de kinderen van het amateurtheatergezelschap verzamelden zich voor het Kwadrant Theater voor de groepsfoto. Een keukentrapje was niet voldoende om iedereen op de foto te krijgen, de fotograaf moest het dak op om het hele gezelschap in beeld te krijgen!

20150912 63322Bij het WarmWater Jeugdtheater krijgen de leerlingen elke week in drie verschillende leeftijdsgroepen les in dans, spel en zang. Elk jaar is er een afsluitende eindvoorstelling op het toneel van het Kwadrant Theater, maar ook in de herfst- en voorjaarsproducties kunnen de leerlingen op het toneel hun talent laten zien. Deze herfst wordt er geoefend op het stuk '13 de musical'. Toptalent vindt extra uitdaging in de Topklas en voor jongeren die interesse hebben in regie is er dit jaar een nieuwe groep gestart. In alle groepen is nog plaats voor nieuwe leden.

Het WarmWater Jeugdtheater kreeg voor de zomervakantie slecht nieuws, zij moeten weg uit het Kwadrant, waar ze les geven en waar het theater voor de uitvoeringen is gevestigd. De oplossing van de gemeente om het jeugdtheater te verdelen over verschillende locaties voor repetities, opslag en uitvoeringen is door het bestuur van WWJ afgewezen. Voorzitter Gerard Zijlstra: "De grote kracht van WWJ is juist de samenwerking tussen de verschillende disciplines! Kinderen krijgen hier niet alleen les in toneel, maar maken kennis met het complete theater. De opslag van decor en attributen is naast de repetitieruimtes. Iedereen ziet dus hoe hard er gewerkt wordt aan bepaalde decorstukken. De grime en kleding afdeling heeft in de hal een eigen plek, nu lopen de dames van de kleding vaak tijdens een repetitie even binnen om te kijken of de kleding wel bij de rol past. Ook de techniek is heel erg betrokken bij het hele theaterproces. Als je dat allemaal uit elkaar gaat trekken hou je niets meer over!"

WarmWater Jeugdtheater laat zich door deze tegenslag niet uit het veld slaan, maar is hard bezig naar een vervangende locatie te zoeken. Acties, zoals de Grote Clubactie, worden opgestart om het benodigde geld bijeen te krijgen om door te gaan met wat zij het liefste doen: Theater maken!

Gerard Zijlstra: "Alle vrijwilligers en leden van WWJ zetten zich voor de volle 100% in voor hun theater, maar we hopen ook sponsoring te krijgen van mensen die het amateurtheater een warm hart toedragen!"

-advertenties-

-goede doel-