20150914 17051520150914 110515Op onderzoek uitgaan en te weten willen komen hoe de wereld in elkaar zit is een natuurlijke drijfveer van kinderen. Antwoord op de vraag waarom iets zo is of hoe iets werkt kunnen zij aan den lijve ondervinden, maar óók door er boeken over te lezen.

Het thema van de 61e editie van de Kinderboekenweek is ‘Raar, maar waar!‘ over Natuur, Wetenschap en Techniek, dit jaar vindt de boekenweek plaats van woensdag 7 t/m zondag 18 oktober 2015.

De Koningin Wilhelminaschool is al helemaal klaar voor de Kinderboekenweek! De leraren hebben geoefend met de proefjes en alles voorbereid. Zo zullen er in die week in alle klassen proefjes gedaan worden en worden er technische werkstukken gemaakt, kinderen mogen creaties maken met technisch Lego en is er aan het begin van de week een voorleeswedstrijd voor de groepen 3-8, de groepen 1 en 2 zullen als voorprogramma het prentenboek 'er zit een gat in mijn emmer' over Beer en Egel (auteurs Ingrid en Dieter Schubert) naspelen.

In groep 1 en 2 is al begonnen met het thema, omdat de kleuters altijd 6 weken aan een thema werken. Zo kwam onderzoeker Onno met de kleuters bekijken hoe magneten werken en kwam Professor Proefje proefjes doen met drijven en zinken. En afgelopen week waren ze druk met het bouwen van een lange knikkerbaan.

SDC16209 SDC16221

-advertenties-

-goede doel-