SwingingDutchman grootDe laatste editie van Zondag in 't Park van dit jaar wordt in het Stadsmuseum Zoetermeer swingend afgesloten met The Swinging Dutchman. The Swinging Dutchman brengt jazz- en swingklassiekers op meeslepende swingende of weemoedige wijze tot leven. Alle bekende klassiekers uit de jaren 20, 30 en 40 staan op hun repertoire. Maar ook uitstapjes naar bossa nova, latin en gipsyswing worden door deze innemende muzikanten met veel verve gebracht. Dankzij hun veelzijdigheid klinkt deze één- of tweemansformatie als een volledig combo. De warme stem, het baritonegitaarspel en de footdrums van Robbert van Ark, worden in het duo vergezeld door het wervelende klarinet- en saxofoonspel van Nico Penners.

Theetuin

Tijdens het festival zal Stichting Piëzo van 13.00 - 17.00 uur een deel van de museumtuin omtoveren tot Theetuin. Hier gaan lerende vrijwilligers van Piëzo (munt-)thee en koffie verkopen. De opbrengst wordt geschonken aan het project ‘Alle kinderen naar school’, om kinderen in Jinotega (zusterstad van Zoetermeer in Nicaragua) de mogelijkheid te geven om naar school te gaan. Ook is er in de Theetuin een vrijwilliger van de VoorleesExpress aanwezig, om aan kinderen verhalen voor te lezen.

Nicolaaspark

Het festivalterrein in het Nicolaaspark wordt ook deze laatste Zondag in ’t Park weer dé plek voor sprankelende ontmoetingen, fantasierijke voorstellingen, memorabele muziekoptredens en ontluikend artistiek talent. Er is altijd wat te zien en altijd wat te doen. ‘Zondag in ‘t park’ is gratis toegankelijk en leuk voor jong en oud!

Wanneer: 20 september 2015, 13.00 – 19.00 uur

Waar: Nicolaaspark Zoetermeer (naast de Nicolaaskerk, Dorpsstraat 12 en de tuin van Stadsmuseum Zoetermeer)

 

-advertenties-

-goede doel-