kunstmaand foto logoIeder jaar staat de maand oktober bij Terra Art Projects in het teken van de ‘TERRA Kunstmaand’. Dit jaar vindt de première plaats van de kunstmaand nieuwe stijl. Het pand aan de Warande 40 in het Stadshart wordt dan tijdelijk het podium voor de eerste Zoetermeerse Kunstbeurs. Meer dan veertig professionele Zoetermeerse kunstenaars presenteren hier hun nieuwste werk.

Iedere kunstenaar richt een stand in waar werk wordt gepresenteerd en verkocht. De kunstenaars zijn zelf zo veel mogelijk aanwezig. Sommigen van hen maken ook werk ter plaatse. Naast de kunstbeurs zijn er nog meer interessante activiteiten in deze kunstmaand. Zo kun je de expositie ‘Dat ene moment’, van Marja Milo bekijken in het Stadsmuseum, interessante lezingen bijwonen en je stem uitbrengen voor de TERRA Kunstprijs 2015!

TERRA Kunstbeurs

De Kunstbeurs vervangt de traditionele Overzichtsexpositie en de Open Atelierdagen. Het nieuwe concept biedt diverse voordelen. Vooral de meer afgelegen of ‘solo-ateliers’, ontvingen de afgelopen jaren minder bezoekers. Dit terwijl de ‘groepsateliers’ wel goed werden bezocht. Je kunt dan immers meerdere kunstenaars op één locatie bezoeken. De TERRA Kunstbeurs versterkt dit effect. Locatie: Warande 40 (naast achterzijde C&A), openingsdata: 3 t/m 25 oktober op za en zo van 13-17 uur, toegang gratis.

TERRA KUNSTPRIJS 2015

Dit jaar zal voor de eerste keer de TERRA KUNSTPRIJS worden uitgereikt. Een onafhankelijke professionele jury zal uit de collectie van de TERRA Kunstbeurs tien kunstwerken nomineren die in aanmerking komen voor deze prijs. De tien geselecteerde werken zijn de gehele maand oktober te zien in het TERRATORIUM. Het publiek zal via het uitbrengen van stemmen bepalen wie de prijs in de wacht sleept.

Locatie: Dorpsstraat 12, openingsdata: 3 t/m 29 oktober van woe t/m za 11-17 uur, zondag 13-17 uur, toegang gratis. De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 24 oktober om 17.30, tijdens de afsluitende borrel van de TERRA Kunstmaand. Iedereen is welkom!

Speciale Kunstfoyers

Tijdens de TERRA Kunstmaand vinden er twee speciale Kunstfoyers plaats in het TERRATORIUM (Dorpsstraat 12). Op vrijdag 9 oktober vertelt kunstenaar Stephanie Rhode over haar ervaringen met het zelf opzetten en uitvoeren van projecten (inclusief de financiering) en haar ‘artist in residence’- verblijf bij het Chinese European Art Center CEAC. Op vrijdag 16 oktober krijgen de aanwezigen een sneak preview van het in oprichting zijnde Museum Voorlinden. Barbara Bos vertelt over de Caldic Collectie en de manier waarop kunst wordt geselecteerd. Tijd: 16-18 uur, toegang gratis, aanmelden is niet nodig.

Expositie Marja Milo

In het Stadsmuseum presenteert de Zoetermeerse kunstenaar Marja Milo voor het eerst haar langverwachte serie ‘Dat ene moment’, ontstaan vanuit haar fascinatie voor de communicatie tussen mensen. In haar schilderijen speelt de mobiele communicatie een belangrijke rol. De werken van Milo kennen een duidelijke gelaagdheid en bieden vele mogelijkheden voor beschouwing en interpretatie. Vervreemding en anonimiteit versmelten met schoonheid en verbinding. Locatie: Dorpsstraat 7, openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 10-16 uur, zaterdag en zondag 13-17 uur, entree €3,-. Op 3, 5 en 17 oktober is de kunstenaar aanwezig.

Wil je meer weten over de activiteiten? Kijk dan op www.terra-artprojects.com.

Bron foto: Fati Daut

-advertenties-

-goede doel-