groepsfoto de Kunstberg

Zaterdag 3 oktober om 16.00 uur wordt de tentoonstelling ‘Uitwisseling’ geopend door fractieleider LHN Hilbrand Nawijn. Twaalf kunstenaars uit Woudenberg exposeren hier hun creaties.

De tentoonstelling staat in het teken van Uitwisselen; het over en weer elkaar kennis laten maken van wat kunstenaars maken en willen laten zien of vertellen. De kunstenaren willen dit graag delen met het (Zoetermeerse) publiek.

Het initiatief voor deze uitwisseling ontstond doordat Robert Verhaaf, initiator Ateliers BaZtille, in gesprek raakte met Nicole Kruimel van de Kunstberg. Gezamenlijk bespraken zij of kunstenaars van beide instellingen mogelijk gevolg zouden willen geven aan een uitwisseling. Nicole Kruimel, van de Sogetsu Ikebana branch had al eerder kennisgemaakt met BaZtille.

Andere omgeving

Het is leerzaam en spannend om in een andere regio, in een andere omgeving en voor een ander publiek te exposeren. Het vereist van iedere individuele kunstenaar om buiten de eigen en de gemeentegrenzen te treden. Een uitwisseling is een vorm van samenwerken die verrijkend en verfrissend kan werken zowel voor de deelnemers als voor het kijkend publiek.

Eerder dit jaar was er de eerste uitwisselingstentoonstelling in Woudenberg daar waren zeven kunstenaars van Ateliers BaZtille bij betrokken. Nu komen twaalf leden van het kunstenaarsplatform De Kunstberg uit Woudenberg naar Zoetermeer.

Fotografie, schilderijen & beeldenUitwisseling 12 Kunstenaars in BaZtille 2

Vanzelfsprekend is er bij zo’n grote groep een flinke verscheidenheid aan disciplines. Bestaande o.a. uit fotografie, schilderijen, objecten, beelden en installaties. Om een indruk te geven van wat de kunstenaars gaan tonen is een korte typering van hun persoonlijke voorkeur/drijfveer wellicht een tipje van de sluier: Frans Hosman, wat weggeworpen is, blijkt voor hem een vondst; Ineke Wurfbain, abstracte beelden, emoties en het menselijk lichaam; Martin Vermeul, zijn fotografische achtergrond is herkenbaar; José van Zuijlen, de spanning zit in het levende en zichtbare ”Kunst die wat voorstelt!” maar die door haar handen en gevoel een eigen leven krijgen;

Onbevangen experimenten

Werner van der Burgh, inspiratie heeft hij gehaald uit o.a. Oosterse houtsnijkunst; Gusta Boodt, balans vinden tussen onbevangen experimenteren en controle houden over het proces; Nicole Kruimel, gespecialiseerd in abstracte ikebana, ze experimenteert vaak in ongebruikelijke toepassingen van materialen en technieken; Aad Gordijn, zijn specialisme is het portret van mens en dier; Els van der Burgh, verbeelden vanuit innerlijke bewogenheid; Esther Veldhuijzen, elk schilderij is afwisselend qua thema en stijl; Ad Noorlander, passie voor het water; en Yvonne Kors, experimenteren en zoeken.

Opening

Nadat Hilbrand Nawijn de tentoonstelling heeft geopend op zaterdag 3 Oktober 2015 om 16.00 uur zullen de kunststukken tentoonstelling staat tot en met 18 oktober. Gedurende deze dagen zijn de openingstijden van donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 18.00 uur. Adres: Ateliers BaZtille, Rokkeveenseweg 46 C, 2712 XZ Zoetermeer, entree tegenover het kantoor van Worrell & Jetten.

Meer informatie op: www.ateliersbaztille.nl

-advertenties-

-goede doel-