Wandelweekend poster DEfOp 26 en 27 september 2015 wordt het nieuwe wandelroutenetwerk Hof van Delfland feestelijk geopend met een wandelweekend. Alle wandelaars van Nederland zijn welkom om het uitgestrekte nieuwe wandelroutenetwerk Hof van Delfland te komen ontdekken.

Zo kun je bijvoorbeeld met de boswachter mee op tijdreis door het Haagse stadsbos, ontdek je rond Schipluiden een vliegend wandelpad en loop je in Midden-Delfland mee met een schaapsherder en zijn kudde. Tijdens het wandelweekend staat er van alles op stapel langs het 900 km lange wandelroutenetwerk.

Een (wandel)knooppuntensysteem door 14 gemeenten (waaronder Den Haag, Hoek van Holland, Rotterdam, Zoetermeer en ommelanden) dat meer dan 900 km overspant.

Meedoen?

Het wandelweekend speelt zich af in stad én ommeland van de regio Rotterdam, Den Haag en Delft. Het leidt de wandelaar langs de mooiste plekjes van stad en land in de 14 betrokken gemeenten. Een weekend met ruim 60 wandelactiviteiten, georganiseerd door natuurorganisaties en ondernemers. Zo zijn er bijvoorbeeld prachtige wandelingen door natuurgebieden als de Vlietlanden en de Ackerdijkse Plassen. Ook zijn er diverse wildplukwandelingen en historische stadstochten in onder andere Den Haag en Delft. Het weekend is meer dan alleen wandelen: verhalenvertellers langs de wandelpaden, een verteltheatertje in een knusse hooiberg. Wil je niets missen? Overnachten kan op de speciale pop-up wandelcamping in Maasland.

Programma

Het programma kun je vinden op www.heerlijkbuiten.nl/wandelweekend. Ook de meest recente kaart van het wandelroutenetwerk vind je hier. Op diverse plekken in de regio kunnen wandelaars de gratis wandelkrant en routefolders meenemen.

Knooppuntensysteem

Het wandelroutenetwerk werkt volgens een 'knooppuntensysteem'. Al lopend, of via een digitale routeplanner of een app, kan iedereen makkelijk zijn eigen ideale route langs de knooppunten samenstellen. 540 nieuwe routepalen en 110 nieuwe informatiepanelen wijzen de wandelaar vanaf medio september 2015 de weg langs de mooiste plekjes in de regio. 

-advertenties-

-goede doel-