20150921 65055Sporten is gezond en leuk. Maar sport kan ook het verschil maken en het fundament leggen voor een mooie toekomst. Twee dagen lang geven trainers van basketbalvereniging Zoebas basketbalclinics aan alle eersteklassers van het ONC Clauslaan. Vijftien leerlingen worden vervolgens uitgekozen om deel te nemen aan het project. Zij kunnen een jaar lang gratis trainen bij de basketbalvereniging, krijgen een gratis tenue, schoenen en een bal en doen mee aan wedstrijden.

Burgemeester Charlie Aptroot en ex-profbasketballer Chip Jones openden maandagochtend 21 september het project ‘Alleen jij bepaalt wie je bent’. Er werd weinig gepraat bij de Kick-off, want zoals de burgemeester al zei: de kinderen komen vandaag niet voor de kletspraatjes maar om lekker te sporten!

20150921 65029 20150921 65031 
 20150921 65034  20150921 65046

Voor basketballer Chip Jones is sport altijd heel belangrijk geweest. Hij startte toen hij 10 jaar was met honkbal, maar gaf dit op omdat het Hollandse weer niet altijd meewerkte. Hij ontdekte basketbal door eerst lekker met vrienden buiten op straat te spelen, maar raakte pas echt in de ban van de sport toen hij lid werd van basketbalvereniging Jumpers in Den Haag. Chip: “Ik kreeg een tweede familie bij de vereniging. De jongens werden mijn vrienden en steunden me door dik en dun.” Chip groeide door naar het Nederlands team en speelde korte tijd in Amerika, maar is zijn vrienden van het begin nooit vergeten. Hij trainde ook veel met zijn vrienden uit Zoetermeer die bij Zoebas speelden.

Met dit project van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, worden jongeren gestimuleerd om onder professionele begeleiding te sporten binnen een vereniging. De positieve invloed van het beoefenen van een teamsport werkt door in de schoolprestaties van de leerlingen. De Universiteit van Amsterdam voert momenteel een studie uit naar de effectiviteit van het project.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

 

-advertenties-

-goede doel-