DSC02173

Groep 8 van de Waterlelie, foto: Robbert Roos

Leerlingen uit groep 8 van OBS de Waterlelie zijn uitgekozen om deel te nemen aan het televisieprogramma ‘Totally Fit Kidz’. Het programma ‘Totally Fit Kidz’ wordt mede mogelijk gemaakt door De Hartstichting. Deze stichting zet zich in voor een gezonde toekomst voor kinderen. Een gezonde leefstijl op jonge leeftijd is de beste voorbereiding op een gezonde leefstijl als volwassene.

In ‘Totally Fit Kidz’ bezoeken de presentatoren, Ingrid Jansen, onder andere bekend als coach in het tv-programma ‘Junior Dance’ en Mathijs Vrieze, de jongste TV-kok en bestsellerauteur van kookboeken, verschillende basisscholen. Groep 8 van meester Stephan van der Vlist de Waterlelie in Zoetermeer is uitgenodigd voor het onderdeel ‘Pimp my Lunchbox’. Mathijs en Ingrid gingen samen met de kinderen aan de slag om de lunchboxen van de kinderen te pimpen met gezonde ingrediënten. In dit programma worden de kinderen bewust gemaakt dat gezond eten ook op een leuke manier gepresenteerd kan worden. Wethouder van Onderwijs, Isabelle Vugs vond het heel moeilijk om uiteindelijk de gezondst gevulde en lekkerste lunchbox uit te kiezen. We houden nog even geheim wie er heeft gewonnen! De uitzending wordt in oktober uitgezonden bij RTL.

De kinderen vonden het supergaaf om mee te werken aan het programma, maar soms ook wel moeilijk. Sommige scenes moesten heel vaak over voor het er goed op stond! Tussen het opnemen door was er ook tijd voor plezier en konden de kinderen bijvoorbeeld even ontspannen met een potje tafeltennis.

De Waterlelie is een Gezonde school en besteedt graag aandacht aan dit onderwerp!20150922 65137

 

-advertenties-

-goede doel-