20150922 65145

Marie-Louise van Mourik en Silvia Romijn tijdens de afscheidsreceptie

Na 23 jaar als directeur/ bestuurder van Kinderopvang De Drie Ballonnen nam Silvia Romijn afscheid van haar ‘kindje’. Zij was vanaf de oprichting van De Drie Ballonnen de drijvende kracht achter het bedrijf, dat al snel groter groeide. Waar werd begonnen met slechts een paar kinderen in de opvang in één lokaal van basisschool de Annie MG Schmidt in Buytenwegh, vangt De Drie Ballonnen nu ruim 1600 kinderen op over heel Zoetermeer.

20150922 65147“Het is na al die jaren misschien wel voor te stellen hoeveel kinderen uit Zoetermeer er zijn opgevangen bij De Drie Ballonnen...”, aldus Romijn. De overname door Junis is een mooie kans geweest voor De Drie Ballonnen om zich steviger in de markt te vestigen. Junis heeft ruim 35 jaar ervaring in de kinderopvang en deelt een visie die gericht is op zowel het kind als de opvoeder. Romijn heeft altijd het kind centraal gesteld en flexibiliteit voor de opvoeder als uitgangspunt gehad. De opvang heeft zich onderscheiden met haar bijzondere visie. Die visie is vertaald in Essisme; Zijn wie je bent, de nieuwe uitdating die Silvia Romijn zal aangaan na het afscheid van De Drie Ballonnen.

Silvia heeft er alle vertrouwen in dat zij ‘haar’ Drie Ballonnen veilig kan loslaten in de handen van Marie-Louise van Mourik van Junis Kinderopvang. Silvia: “Junis zal verder gaan op dezelfde weg als wij tot nu toe volgden. Ook zij stellen het kind centraal en kunnen zich helemaal vinden in de uitgangspunten van de Drie Ballonnen”.

In twee dagen nam Silvia tijdens de afscheidsrecepties afscheid van alle relaties en het personeel waar zij contact mee heeft gehad in de afgelopen jaren. Zij blijft zich echter inzetten voor kinderen door het verspreiden van de Zaaigoed methode. “Het zou fantastisch zijn als deze methode ook in de basisschool en in andere kinderopvangcentra gebruikt zou worden, dan heb je echt een doorgaande leerlijn van 0 tot 12 jaar!”, aldus Silvia.

 

Kijk komende week ook op ons video weekoverzicht voor het interview met Silvia en Marie-Louise!

-advertenties-

-goede doel-