PauzehapOndernemer Leo van der Meer is de eigenaar van de AH in winkelcentrum Meerzicht. Al jaren steunt hij projecten in de wijk die over gezonde voeding gaan. Zijn steun is meer dan welkom en zo ontstond het idee om dit verder uit te breiden en samen te gaan werken in de wijk.

Leo zegt hierover: "Albert Heijn bevindt zich in de wijk Meerzicht. Wij vinden het belangrijk om niet alleen in de wijk te zitten maar er ook voor de wijk te zijn. Wij willen graag samenwerken met verenigingen, stichtingen, diverse organisaties en scholen om kinderen gezonder te laten eten. Zij hebben nog hun hele leven voor zich, zijn actief en hebben gezonde voeding nodig om te groeien."

Al jaren is ondernemer Leo iemand die iets voor de wijk terug wil doen. Maar alleen kan hij dat niet: "Wij willen graag de verbinding maken tussen diverse partijen omdat wij vinden dat heel vaak iedereen het wiel opnieuw gaat uitvinden. Wij van Albert Heijn willen hier ons steentje aan bijdragen in de wijk Meerzicht. Nu zijn wij al een tijdje bezig om diverse partijen bij elkaar te brengen omdat wij geloven dat, als je dingen samen doet, het mes aan twee kanten snijdt."

Om de jongeren te bereiken is Leo een samenwerkingsverband aangegaan met de scholen uit de wijk. Twee keer per jaar is er een programma gericht op gezonde voeding en dit programma heet 'ik eet het beter'. Op 28 september organiseren zij 'de gezonde pauzehap' voor de kinderen. Er zijn 5 scholen uit de wijk die hier aan mee doen: De Schanskorf, Het Zwanenbos, Prinses Amaliaschool, ‘T Schrijverke en De Watersnip.

Voor de bewustwording van gezond eten bij kinderen, organiseert de AH Meerzicht een rondleidingen voor de klassen 7 en 8. Hier is een diëtiste bij aanwezig om vragen te beantwoorden maar zeker ook om zet te stellen. Zoals: hoeveel suiker zit er in het pakje dat je in de pauze drinkt? Daarna gaan de kinderen smoothies maken en zullen zij ontdekken dat gezond ook lekker kan zijn.


Meer weten? Kijk en like de facebookpagina:www.facebook.com/AHMeerzicht

-advertenties-

-goede doel-