DorpsbelangThalia 2Toneelvereniging Thalia zet haar tanden in de gemeentepolitiek met het blijspel 'dorpsbelangen.'

Op 2 en 3 oktober gunt Thalia onder leiding van haar publiek een kijkje in de wereld op het stadhuis, in het blijspel ‘Dorpsbelangen’ van de auteur Jos Schepers. Hierin zullen de belevenissen van de ambtenaren elkaar in hoog tempo opvolgen en bij het publiek steeds sterker op de lachspieren gaan werken.     

DorpsbelangThalia 1De Zoetermeerse toneelvereniging Thalia (www.thaliazoetermeer.nl) heeft onder leiding van huisregisseur Rob Eichholtz (afgelopen september nog verantwoordelijk voor de spetterende finale van cultuur lokaal) haar tanden gezet in de gemeentelijke politiek.

Een korte inhoud:

Frans Veenstra is ambtenaar bij de gemeente Zoutermeer en belast met de opdracht om een groot stuk grond aan te kopen, waarop de gemeente nieuwbouw kan plegen. Hij wordt bijgestaan door zijn nieuwe collega Manon en zijn trouwe secretaresse, Gerda die heimelijk een oogje op hem heeft. Boer Stam, de eigenaar van de grond, lijkt bereidwillig en er is al in een vroeg stadium rekening gehouden met mogelijke blokkades van de lokale milieuactivisten.

Kortom afronding van de deal lijkt een fluitje van een cent.

Totdat Frans en Manon onaangenaam verrast worden, van alle kanten lijkt het plan te worden gedwarsboomd en tot overmaat van ramp is het geheime dossier met de uitgewerkte plannen spoorloos verdwenen. Als dan ook nog eens de burgemeester en zijn eigen secretaresse in zijn nek beginnen te hijgen, slaat de paniek bij Frans toe. Hij raakt samen met Manon verstrikt in een web van tegengestelde belangen. Zullen Frans en Manon in het drijfzand van de gemeentepolitiek wegzinken of weten zij alle neuzen toch nog de juiste kant op te draaien?

Dat is op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober om 20:00 te zien in de kleine zaal van het Stadstheater Zoetermeer. Kaartjes bedragen €12.50 (inclusief garderobe & pauzedrankje) en zijn zowel online als bij de kassa van Stadstheater Zoetermeer te verkrijgen.

Kaarten te bestellen op: www.stadstheater.nl

Voor meer informatie: www.thaliazoetermeer.nl of www.facebook.com/thaliatoneelzoetermeer

-advertenties-

-goede doel-