foto tilly kester luisteren naar de notarisOp 28 september is ten overstaan van notaris Van der Bijl van Just Van der Bijl de Stichting Vrienden van de Natuur- en Landschappentuin Zoetermeer opgericht. De akte van oprichting is op zeer ongebruikelijke en feestelijke wijze verleden in de openlucht. En wel in de boomgaard van de natuurtuin van het Zoetermeerse Westerpark.

stichting natuurDe stichting is een initiatief van een groep Zoetermeerse burgers die nauwe banden onderhoudt met de plaatselijke milieu- en natuurorganisaties. De oprichtingsbijeenkomst werd bijgewoond door onder meer vrijwillige natuurgidsen van de natuurtuin en vertegenwoordigers van de Zoetermeerse milieu- en natuurorganisaties en de Zoetermeerse wethouder van duurzaamheid Robin Paalvast. Deze laatste sprak de aanwezige ook toe.

De nieuwe stichting heeft als doel om in samenwerking met de gemeente en met nog sterkere inzet van vrijwilligers het behoud en de ontwikkeling van dit unieke natuur in Zoetermeer te bevorderen als een plek voor educatieve, recreatieve, culturele en natuurhistorische activiteiten.

Dit wil zij doen door onder meer:

-   vorm te geven aan de (her)inrichting en het beheer van de nu bijna 40 jaar oude Natuur- en Landschappentuin;

-   het vertegenwoordigen van de belangen van gebruikers van de Natuur- en Landschappentuin en belangstellenden bij de gemeente en overige overheidsorganisaties, dit in nauwe samenwerking met burgers en organisaties die zich bij de tuin betrokken voelen

-   het uitvoeren van ondersteunende taken in de tuin, onder meer door de inzet van vrijwilligers en het stimuleren van (educatieve) activiteiten in de tuin en het organiseren van kleinschalige evenementen.

De voorzitter van de nieuwe stichting, Ep Booneman maakte duidelijk dat de nieuwe stichting zich niet alleen gaat richten op behoud en ontwikkeling van de natuur- en landschapswaarden van het gebied als zodanig, maar dat het ook de bedoeling is dat een veel ruimer deel van de bevolking van Zoetermeer van de natuurtuin gebruik maakt. De Zoetermeerse wethouder van duurzaamheid Robin Paalvast die de aanwezigen in de zonnige boomgaard toesprak zegde de jonge organisatie alle samenwerking en steun van de gemeente toe.

Belangstellenden en potentiƫle vrijwilligers kunnen zich richten tot de secretaris Marina Lurks, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fotograaf: Tilly Kester.

-advertenties-

-goede doel-