ZelfbrengdepotInwoners kunnen vanaf oktober hun afgedankte kleine elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij het Zelfbrengdepot en hiermee het goede doel steunen. Door deze inleveractie maakt de Zoetermeerse Kledingbank MEVE kans op een cheque van €1.000,-. Deelnemers aan de actie kunnen mooie prijzen winnen. De actie duurt tot en met 31 december.

Inwoners scoren punten als zij op het Zelfbrengdepot aan de Argonstraat 25 e-waste inleveren. Als zij op de milieustraat zijn, wordt dat herkend via GPS. Bezoekers kunnen ter plaatse op hun smartphone naar www.wecycle.nl/inleveren surfen en registreren dat ze daar zijn. Op deze manier worden de punten rechtstreeks overgemaakt naar de gemeente voor het goede doel. Als Zoetermeer bij de beste 25 gemeenten eindigt, ontvangt de Kledingbank de waarde cheque van recyclingstichting Wecycle. De gemeente ondersteunt dit goede doel omdat het een mooi lokaal initiatief is waarbij kleding een tweede leven kan krijgen.

Via de genoemde website van Wecycle kunnen inwoners ook meedoen aan een tevredenheidonderzoek over het zelfbrengdepot. Hiermee verdubbelen de deelnemers aan de inleveractie direct hun punten voor het goede doel.

-advertenties-

-goede doel-