20151007 6751820151007 67525Groei & Bloei heeft landelijk samen met de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG), Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) en Vivara 24 educatietuintjes weggegeven aan scholen en BSO's. De vierkante-metertuintjes voor scholen bevorderen de biodiversiteit. De landelijke Afdelingen konden een school met zijn tuinontwerp voordragen. Groei & Bloei Afdeling Zoetermeer heeft Basisschool ’t Schrijverke voorgedragen. In juni kwam het bericht binnen dat de basisschool Het Schrijverke één van de 24 landelijke scholen was die een prijs, een vierkante meter tuin, had gewonnen.

De vierkante meter-tuin is ontworpen door Richard de Jong en aangelegd door M. van der Spek Hoveniers. Ria Hoogervorst, voorzitter van de Groei en Bloei Afdeling Zoetermeer, gaf voor de zomervakantie een gastles op de school en ieder kind kreeg een plantje en een zakje zaad mee. Het tuintje biedt veel mogelijkheden om te experimenteren en leren, zo is er een vergrootglas en een waterexperiment waarbij de kinderen kunnen zien hoe vies water schoon gefilterd wordt. Ook is er een vogelhuisje bij het tuintje en kan er met een watermeter worden bij gehouden hoeveel regen er is gevallen.

Directeur John Vonk van ’t Schrijverke vertelt dat veel kinderen heel enthousiast zijn over het tuinieren op school: “dit jaar zijn we begonnen met een braakliggend stukje grond te veranderen in een tuin voor de school. In een mum van tijd hadden we 40 leerlingen uit de verschillende klassen die mee wilden helpen! Zij gaan nu om de beurt tuinieren en we zien dat het stukje grond dat eerst verwilderde nu al begint op te knappen!”

De vierkante meter-tuin is aangelegd op het kleuterschoolplein, de eerste plantjes werden dan ook enthousiast geplant door de kleuters!

20151007 67528 20151007 67535

-advertenties-

-goede doel-