IMG 1231Dalton basisschool Annie M.G. Schmidt in de wijk Buytenwegh heeft nieuwe gedragsregels opgesteld. Dit zijn 8 duidelijke regels waar alle kinderen, leerkrachten en ouders zich aan willen houden. Om dit te bevestigen hebben de kinderen de afspraken ondertekend, zodat we elkaar er ook op aan kunnen spreken.

In het bijzijn van veel ouders en geïnteresseerden heeft iedere klas een vertegenwoordiger de regels officieel laten ondertekenen. Daarna zijn ze met de directeur Inge Douwes op de foto gegaan.

De schoolafspraken zijn een onderdeel van het gedragsprotocol. Dit gedragsprotocol is een verklaring waarin is vastgesteld voor kinderen, leerkrachten en ouders dat pestgedrag en ander onacceptabel gedrag op deze school volgens een vooraf bepaalde handelswijze aangepakt wordt. De samenwerking met ouders is hierin essentieel, ouders en school moeten hetzelfde uitstralen naar een kind. Het is immers in het belang van het kind dat het ongewenste gedrag stopt.

IMG 1219 IMG 1222

Op daltonschool Annie M.G. Schmidt worden veel preventieve maatregelen getroffen. Een van deze preventieve maatregelen is de inzet van pleinwachters. Pleinwachters zijn medeleerlingen die met behulp van ‘de cirkel met oplossingen’ het eerste aanspreekpunt zijn. Zij zorgen voor snelle en structurele aanpak van kleine conflicten. Door kinderen hier medeverantwoordelijk voor te maken, groeit besef en begrip van hun eigen rol in conflictbeheersing.

Wilt u meer weten over het prettige pedagogisch klimaat op deze basisschool, neem dan contact op met Inge Douwes, telefoon 079-3517686.

-advertenties-

-goede doel-